Foto van een Vicon Grasmaaier, bezig met poseren.Als je deze niet optrekt, klapt hij niet die 18 graden door die beloofd worden in de folder. Je kunt m makkelijk vergeten door pas aan t touw te trekke

Vicon DMP 2401 TC

2.067 foto's van @SJB533

SJB533
Foto van een Vicon Grasmaaier, bezig met poseren.

Als je deze niet optrekt, klapt hij niet die 18 graden door die beloofd worden in de folder. Je kunt m makkelijk vergeten door pas aan t touw te trekken als je dat andere deel over de cilinder moet schuiven.
(topic tractorfan.nl/topic/12862/)

Reacties

newhollandM100
T'zelfde systeem als onze fella schudder
fendtjuh
Maar das toch standaard bij iedere maaier dat er een beveiliging op zit dat hij niet te hoog gaat op de kopakker?
fendt-412
Claas heeft het bij ons niet, zit alleen een beveileging op dat hij niet zomaar wil zakken. Maar had het niet vreemd gevonden als het er wel op zou zitten, meeste harken zit dit systeem ook wel op.
fendtjuh
Idd ideaal, sommige maaiers gaat zegmaar eerst het tweede knikpunt ook omhoog zodat de maaier vrij horizontaal omhoog gaat het eerste, heeft krone oa, werkt super. Als je snapt wat ik bedoel 😛
fendt-412
Ja snap het, eerst komt de maaier bij het kantelstuk omhoog omdat hij anders gaat graven. Wat trouwens nog niet over houd als je links de bocht door gaat met 1bar in de banden 😛
fendtjuh
Juustem 😛. haha klopt 😛, 1 bar is ook wel erg weinig toch?
fendt-412
Och, wat is weinig. Was met ploegen nog te hard, net te weinig grip en band wou slecht lossen. Als hij plat gaat en daarna terugbuigt wordt de modder tussen de nokken weggedrukt. Had achteraf op 0,8 gemoeten.
Loopt nu met de tank net op 3-4 nokken in lengte, rijden dan ook niet harder dan 18km/u met volle tank, anders vernaggel je de hele band 😛 Alles ligt toch om de hoek, heeft dat jagen toch geen zin
fendtjuh
Hm moet ik toch nog eens wat meer wind uit de jd laten lopen, staat achter nu op 1,5 dacht ik en voor 1,3? zoiets.

Achja voordat je eenmal op z'n top zit kan je weer afremmen, kost ook bulten diesel je remmen.
dx11
@fendtjuh

Quote:
op de kopakker?

Sjoerd bedoelt het ding helemaal aan het einde van het touw. Als die omlaag is klapt hij maar 90 graden op ipv 110 graden oid.
KHD Deutz-Fahr
Dat had ik je maanden terug ook wel kunnen vertellen 😉.
SJB533
En dat heb je niet gedaan 😃
KHD Deutz-Fahr
Haha, sorry, ligt toch voor de hand dat je dat palletje ook omhoog moet trekken 😃 😉.
KHD Deutz-Fahr
Ik bedoel daar zit het touwtje ook aan vast 😃 😃.
KHD Deutz-Fahr
Maar goed, bevalt die maaier een beetje?
Messenbalk is olie gesmeerd, dus dat moet je wel elk jaar verversen, anders draai je de maaier in elkaar. Deden we thuis de eerste jaren ook niet tot de dealer er op wees. Gaat geloof ik 80W90 in, cardan olie.
SJB533
Kwam er gister pas achter dat hij daar zit 😉
SJB533
Olie wisselen kan ik me niet heugen ooit gedaan te hebben. Maaier zal ook misschien eens 150 ha gemaaid hebben in 8 jaar schat ik. Is van 2002. Is wel een super maaier! Toen we nog molken hebben we eigenlijk nooit geschud. Later wel, omdat t dan voor hooi was.
fendtjuh
150ha in 8 jaar??? Waarom maai je dan zelf??
KHD Deutz-Fahr
@SJB533

Zou de olie maar een keer laten verversen, er zijn bij ons in de buurt al een paar van zulke maaiers in elkaar gedraaid, omdat ze dachten dat, dat niet hoefde te gebeuren 😃.
SJB533
Guido, toen we m kochten molken we nog koeien, dus dan zit je aan jaarlijks zo'n 30 ha, plus wat er van de buren nog gemaaid moest worden.

Die olie is onze zorg niet meer. 😃
fendt-412
Elk jaar is wel vaak. Staat er niet altijd in het handboek om de 500uur verversen? Daar zit je niet zomaar op, 100uur per jaar kom je nog niet eens aan. Maar een keertje verversen is zo verkeerd nog niet nee. Dit jaar hier de maaier maar even ververst na 8jaar, wel veelste laat... Zat wel wat fijn metaal op de magneetdop. om de 3jaar is net mooi denk ik.
fendtjuh
Dat beetje metaal zag je waarschijnlijk niet als je het om de 3 jaar deed omdat het dan te weinig was om te zien... Dus of dat nou uitmaakt, tis meer dat het gewoon warmloopt op gegeven moment en dat is het einde van je tandwielen/lagers, en niet dat het ineens heel veel extra slijt dacht ik.
fendt-412
Olie had zn beste tijd wel gehad, was meer grijs dan oranje zoals het hoort 😛

Maar die magneetdoppen zijn wel ideaal, kun je ook tussendoor nog eens even schoon maken. scheelt sowiezo troep bij je lagers.
dx11
Waarom dan zo'n maaier? wij maaien al sinds mensenheugenis met een df maaiertje. Tegenwoordig hebben we 50 ha te maaien, dus zegmaar 125 ha/jaar.

Nu hebben wij ook zo'n maaier, maar als we nog maar 30 ha zouden hebben was dit maaiertje er bij ons niet geweest.
fendtjuh
Ja das een mooie uitvinding magneetdoppen 😛

Haha grijze olie, dat kwam er ook uit m'n versnellingsbak.... 😃
SJB533
Jan, waarom niet? Is een hele normale maaier hoor, voor achter een 60 of 70 pk trekker... Komt bij dat hij ook wel op uitbreiding is gekocht...
fendtjuh
Tja, maar zoveel ha maaien met zo'n maaiertje schiet ook niet op Jan... dat moet je ook willen, uren maaien op zo'n trekkertje zonder cabine...

Tja soms loopt het anders... gaan jullie op de nieuwe locatie wel weer melken dan?
SJB533
Nee, enkel kippen mesten.
fendtjuh
Oke, en de machines dan? Spul gaat weg?
Kippen mesten lijkt mij eerlijk gezegd weinig aan, heb daar niks mee, vind kippen leuk maar echt puur voor het vlees houden, niks voor mij 😛

Valt nog wel wat aan te verdienen als ik het zo links en rechts hoor.
SJB533
Jup, grootste deel wel. Zoek je nog iets? 😃

Vind t zelf ook bijster weinig aan, doe mij maar rundvee.
fendtjuh
Pb 😉
dx11
Nou, die tank en de trekkers. En dit maaiertje past mij ook wel. 😃
SJB533
Trekkers, Jan?
CoenNijenhuis
Ik, SJB533 en Valtrapowerr hebben dit object verplaatst van Tractoren Vicon Grasmaaier (Poseren) naar Machines Vicon DMP 2401 TC (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon DMP 2401 TC ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!