Foto van een International 744, bezig met reinigen van de hydrauliek. Voorschakelblok voor de ventielen los liggen.

International 744

looman
Foto van een International 744, bezig met reinigen van de hydrauliek. Voorschakelblok voor de ventielen los liggen.

Reacties

Corne S
Wat is ermee aan de hand?
De IHC 733 E
Het Blijven piel dingen.
looman
Ik ben niet tevreden over de heffing, vooral zakken gaat veel te langzaam. Nu neem ik alles uit elkaar om te proberen de oorzaak te vinden.
tractorquintentje
Zakt ie ook zo traag als je er gewicht in zet? 😄
looman
Met gewicht gaat het wel iets vlotter, maar duurt nog veel te lang, meer dan 10 seconden. Vlgs werkstatthandbuch is de hubzeit bij volle slag 2.8 seconden met 1500kg last. Zakken moet in zelfde tijd kunnen.
Corne S
Oke. Vorig jaar tegen het enkelwerkend ventiel van mn 624, nog een enkelwerkend en dubbelwerkend ventiel toegevoegd. Ik heb dit blok ook vervangen. Het duurde veel te lang voordat er druk op slang kwam te staan, wanneer ik het hendel indrukte. Nu valt het wel mee. Was heel lastig met de opraapwagen, wanneer je de opraper omhoog moest doen, omdat de slipkoppeling van de opraper af ging. (dit blok heeft toch niets met heffen te maken)?
looman
@Corne S

Dit blok heeft wel degelijk met heffen te maken. Normaal laat het blok de olie door naar de hef. Echter als een ventiel bediend wordt sluit dit blok de olieflow naar de hefregelaar af, en gaat de olie richting ventielenblok. Rechts de onderdelen voor dit omschakelen, onder de drukbegrenzing voor het ventielenblok. Info komt uit werkstatthandbuch Hydrauliek
looman
@Corne S

Gisteren sprak ik iemand die in verleden een 644 had gehad. Hij meende zich te herinneren dat de hef daarvan echt naar beneden "viel" als je de hendel snel naar onder duwde. Hij moest de regelknop links voor de zitting echt goed afstellen om schade aan machines te voorkomen. Hoe is jou ervaring daarmee ?
keizer
Onze 744 doet er ook wel lang over om te zakken, maar als je de bak bijv. helemaal vol hebt met zand, gaat het wel iets sneller.
p.s. links voor de stoel zit een draaiknop voor de hef, misschien is daar iets mis mee.
cih1056xl
Weet niet of het bij een 633 en 745 hetzelfde is, maar met onze inters ken je de machines ook met flinke klap neerzetten
als dr niks aan hangt gaat ook ook redelijk vlot

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 744 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!