Foto van een Trioliet Triomix (voermachine), bezig met voeren.. Foto is geplaatst door johndeere4live op 08-03-2011 om 16:48:22, met 18 reacties.

Trioliet Triomix (voermachine)

johndeere4live
Foto van een Trioliet Triomix (voermachine), bezig met voeren.

Reacties

SJB533
Triomix1 1200?
johndeere4live
Jup, goed gezien 😉
SJB533
S uitvoering?
johndeere4live
Geen idee eigenlijk. wat houdt dat in als k vragen mag?
SJB533
S is 1 mes dat niet beweegt, als t geen S is heb je 2 messen, waarvan 1 beweegt 😉
johndeere4live
Dan hebben we geen s. (gelukkig)
SJB533
@johndeere4live

Quote:
gelukkig

Waarom?
johndeere4live
Ik vind dat hij een stuk netter snijd met een bewegend mes. je hebt een strakke kuilwand. en als ik af en toe zie hoe een vast mes de kuilwand achterlaat dan is hij een beetje open getrokken. en dat is veel meer broei gevoelig...
SJB533
Zelfde idee als van een happer en die laat m ook glad achter 😉
ford8630power
En als je heel droog ongesneden gras hebt komt eerst de hele mengwagen een stuk omhoog voordat het vaste mes begint te snijden, lijkt me niet zo best voor alles.
SJB533
Hoe wil je dat presteren, Dinand?
johndeere4live
Met bewegend mes komt hij al iets omhoog. zeker als je er onder niet goed onder zit..
SJB533
Heb ik nog nooit meegemaakt :? Trouwens, als je dat met beleid doet, zal t niet zoveel schade aanrichten...
ford8630power
Het was zelfs mooi gesneden taarup gras, en idd het mes er niet mooi onder, en dan aan 1 kant een dikke pluk onder het mes en dan gaat 1 kant omhoog en dan knijp je hem wel even.
fendt-412
Heb ook wel eens dat de shovel van voor een stuk los komt doordat de happer scheef trekt, zijn wel rare krachten.

maar dat valt ook op te lossen door de volgorde van snijden. Je moet zorgen dat de belasting van het mes altijd recht is. Of aan beide zijkanten snijden of aan beide zijkanten niet. Weet niet hoe breed jullie kuil is, hebben hier een 10meterse plaat. Kun je eerst rij 2 en 4 pakken, snijd je ook met beide zijkanten. Daarna pak je rij 1, 3 en 5 waarbij alleen het voorste mes wordt belast. Torst er waarschijnlijk ook niets.

Maar hoe vaster de kuil hoe beter het snijdt. Flink gewicht erop en zorgen dat er niet gras van boven de 50%DS bovenop ligt.
Valtrapowerr
@fendt412, ja dat komt me bekend voor dat hij(kuilhapper) van onder omhoog komt bij het snijden rare krachten dan jah
johndeere4live
De belasting is wel recht. maar als je goed kijkt komt hij iets omhoog. aan beide kanten evenveeel. het zijn togh vrij grote krachten die er ff op komen te staan..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Triomix (voermachine) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!