Foto van een Werklust onbekend, bezig met poseren.Dit is een voorlader die ook achterover kon laden maar meestal liep  dit niet echt goed af.
Dit type is gebouwd op een  Fordson Super Major.

Werklust OL 507

Foto van een Werklust onbekend, bezig met poseren.Dit is een voorlader die ook achterover kon laden maar meestal liep dit niet echt goed af.
Dit type is gebouwd op een Fordson Super Major.

Niet zo gezellig als de veemarkt..

..maar wel net zo effectief! Koemarkt.nl is de online marktplaats voor handel in rundvee.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

luukdebeunhaas
Is wel handig zon ding veur om de keet wat klussjes
fendt 590
En zo is het allemaal begonnen.
Husqvarna
Wat, gewoon een Volvo nagebouwd?
old man jose
@Husqvarna
Wat was er eerder de Kip of het Ei???
old man jose
Het Ei dus
ford5000
Deze waren er eerder als de H10 van Bolinder Munktell. Werklust is met de OL501 op basis van de Fordson Major in 1953 begonnen, en BM met de H10 op basis van de 350 Boxer in 1954.
Werklust begon trouwens al in 1947 met het bouwen van laders op oude legervoertuigen.
Husqvarna
@ford5000
Oké, zou kunnen kloppen, Volvo beweerd alleen dat ze de eerste met Cabine waren. Alleen Volvo/BM heeft 'm helemaal zelf gebouwd, Werklust op basis van een Ford.
In Oldebroek hebben ze trouwens nog een H10 opgeknapt, vind 'm trouwens wel iets degelijk uitzien als de OL501:
volvoce.com/constructionequipment/corporate/…
ford5000
@HusqvarnaBen het ten dele met je eens dat Volvo hem helemaal zelf heeft gebouwd, maar daarbij moet je wel in ogenschouw nemen dat ook Volvo gebruik maakte van een reeds bestaande tractor om een loader op te bouwen, dus in dat vergelijk is dat wat Volvo deed eigenlijk precies hetzelfde als Werklust gedaan heeft met de Major.
Ik weet dat ze bij van Werven een H10 in oude glorie hersteld hebben,die overigens prachtig mooi geworden is, maar bij Kuiken staat een nog oudere. Die heeft ook de kleuren waarmee ze bij Volvo ooit begonnen zijn. Groen met oranje.
Over de degelijkheid hoeven we het niet te hebben. Dat is bij Volvo altijd dik in orde geweest. Ze zijn immers niet voor niets de nummer één in de wereld wat de middenklasse shovels betreft.
Daar kan in mijn optiek ook nog steeds geen ander merk aan tippen.
Ik werk zelf tegenwoordig alleen nog maar met Liebherr, maar zal er mijn uiterste best voor doen dat dat in de toekomst toch Volvo's gaan worden.
Ik heb met meerdere merken shovels gewerkt in mijn leven, zoals CAT, Liebherr, Komatsu, en Volvo. Waarbij Volvo op bijna alle fronten als beste uit de bus komt.
Husqvarna
Oké, bedankt. Toch zullen die omgebouwde trekkers een heel gemak zijn geweest in die tijd 😄
ford5000
Ik, ford5000 en SJB533 hebben dit object verplaatst van Tractoren Werklust onbekend (Poseren) naar Tractoren Werklust OL 507 (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werklust OL 507 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!