Foto van een BLOOPERS Oeps hij is lek. au , aftakas was ook in de lengte door midden gescheurt. trekker heeft niks vernomen, . pomp was gewoon stok versleten.

BLOOPERS Oeps hij is lek

pekelderboer
Foto van een BLOOPERS Oeps hij is lek. au , aftakas was ook in de lengte door midden gescheurt. trekker heeft niks vernomen, . pomp was gewoon stok versleten.

Reacties

fendtjuh
How 😃 Ff lassen :lol:
Mc_douwel
Ziet er nog goed uit aan de buitenkant hoe oud was die dan
pekelderboer
Van 2003. hij had veel eerder vervangen moeten worden , heb er nou een nieuwe op en dat scheelt tog wel zo veel. pompt veel harden en is veeel stiller.
NAbbink
Das niet oud anders...
Pascal
Ding zal ook wel een paar kuub lucht per verzetten
pekelderboer
10 000 liter pomp. zit nu een 11 000 op geloof ik, dit was zen 2 de al , de eerste is na 2 jaar al kapot gegaan,
Favorit614
Daarom op tijd de schoepen vervangen.
Deze is dus vast geslagen
pekelderboer
Klopt favorit. , dit was men eerste jaar met dit ding dus ik wist niet anders . . . , denk gewoon om de 2 jaar die dingen vervangen ofzo.
Valtra-Fordpower
Kenmerkend geval gebrekkig onderhoud ja. Schoepen glad versleten waarschijnlijk, waardoor ie uit zn rotor kon kruipen en vast slaat.

De nieuwe MEC II BP pompen hebben hier trouwens een "verende" ophanging voor 😄 Bij het uitbreken van een schoep kan de rotor zakken, waardoor de stator niet scheurt 😄

Setje schoepen kost ongveer 60 euro. Gewoon om de zoveel x vervangen, afhankelijk van het gebruik. En belangerijk is of de olie nog zijn werk doet! (pomp of druppelaar.)

Nieuwe pomp staat er al zeker? (Links boven op de foto :))
pekelderboer
Geloof me olie zat 😛 verklaart ook drekt waarom die de laatste tijd zoveel verbruikte 😛 hij was niet meer aftestellen.
Valtra-Fordpower
Nu wel een pomp genomen met aut. smering? Dat is beter voor de pomp, en de olie komt gelijkmatiger bij de schoepen 😄

Bij druppel en aut. smering gaat ie bij slijtage echt niet meer olie drinken hoor, dat moet echt zo afgesteld zijn.
pekelderboer
Neej gewoon met druppelaar, maar ik ben bijna wel altijd een beetje met dat ding aan het ouwehoeren hor, heb anders tog niet veel tedoen tijdens laden, maar is wel een mec pomp nu hij is veeeeel compacter in iedergeval.
pekelderboer
Valtra, jah maar dat was het nou net dat afstellen wou niet meer, de eene keer piste het er door en de andere keer kwam er niks uit ? heb er met deze geen last van.
Valtra-Fordpower
Wat voor type? MEC11000M? 😛

Dat heeft waarschijnlijk te maken met vacuum schommelingen. Als de vacuum groter is zal ie harder aan het druppeltje zuigen 😛
pekelderboer
Pff geen idee iets met 11 000 jah , dan moet ik morgen eerst eem int boekje kijken ,maar ik ga op bed, mot er om 6 uur weer uit ,
SJB533
SJB533
Wat doet een Battioni Pagani MEC3000A nog eigenlijk, kwa prijs?
magerehein
@SJB533 824 euro Sjoerd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Oeps hij is lek ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!