Foto van een Fordson Super Major. Dit zijn de externe delen.. Foto is geplaatst door old man jose op 28-05-2011 om 18:29:23, met 7 reacties.

Fordson Super Major

old man jose
Foto van een Fordson Super Major. Dit zijn de externe delen.

Reacties

keez
Mooi hoor maar waar heb jij die ronde flenzen weg??
old man jose
@keez
Die heb ik zelf gemaakt uit plaatjes van 12 x 12 rvs. Een gat erin gefreesd en af geslepen toen in de draaibank met de slijptol verder rond gemaakt. De bovenkant met de pers bol gemaakt gat in de midden en hetzelfde ritueel door de draaibank.
keez
Oke is wel donders mooi geworden
Kukel
@old man jose Hoe heb jij die dan in de draaibank gespannen?
old man jose
@Kukel

In het midden ongeveer zat het gat van 50 mm, die past precies om de klauwen van de bank in plaats van vast draaien draai je de bek open en dan klemt deze in het gat.
Eigenlijk heel simpel dus.
Mocht je er niet uitkomen stuur dan een PB en je krijgt mijn tel nr.
Valtra-Fordpower
@Kukel Wat ik nog wel eens doe, rondje aftekenen, meeste materiaal wegknippen en dan het plaatje op een stuk rond lassen, en die inspannen en rond draaien. 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!