Beter dan dit heb ik niet [@fendt-412]! an sich wel mooie wiersjes. Foto is geplaatst door Koe op 31-05-2011 om 22:09:52, met 7 reacties.

Steyr 9095 MT

Koe
Beter dan dit heb ik niet @fendt-412! an sich wel mooie wiersjes

Reacties

eddie
Blijf dit een donders mooie hark vinden, ziet er erg degelijk uit, jammer dat die zo duur is 😛
JD 6330
KWALITEIT!
Boswachter
Zeker mooie hark maar dan met zijafleg kan je beste wiersen maken. Dat vind ik het grootse nadeel van middenafleg als er weinig gras op ligt heb je nog van die kleine wiersjes.
fendt-412
Danku!

Zijn opzich wel mooi, alleen lopen van onder wat breed uit, ligt aan de zijkanten weinig gras, maar wel netzoveel dat je amper kunt versporen. had hem liever vierkant gehad over de volle breedte van de pickup. Staat de trekker iets te smal voor op de banden.

Gaatje ertussenin boren is ook geen optie. Moet ook een stang voor het zwadbord vervangen worden, en de bevesteging van de cilinder moet in een ander gat. Jammer dat ze niet hydrolisch uitschuifbaar zijn zodat je wat meer mogelijkheden hebt.

Al waren de zwaden ook al wel redelijk groot bij de 1e snede als ik zo op landbouwfoto keek. Heb toen niet op de trekker gezeten. Puntige wiersjes van het najaar staan me wat meer bij denk ik 😛

Ligt eraan wat je doet, in het najaar kun je een ladewagen ook nog wel tam houden met een 8meterse hark. Tot 12-15km/u kun je nog wel fatsoenlijk laden.
Kon met zon hark een Jaguar 870 makkelijk voor blijven bij een dikke snede. Wanneer je alles laat oprapen is een middenafleg ruim voldoende, ook in het najaar. Anders zou je nog een 10meterse middenafleg kunnen overwegen.
Heeft de hakselaar/opraapwagen echt niet minder capaciteit dan bij een 6meterse middenafleg. Hebben veel chauffeurs een hekel aan, zijn weinig boeren die daar echt heel goed mee kunnen werken. Als je alles op elkaar legt kan een ladewagen nog niet maximaal gras vreten omdat alles door het midden moet.
fendtjuh
Wat ist probleem dan robert?
fendt-412
Beetje aan het prutsen met de breedte van de hark. Staat ook wel bij de andere foto 😉
Deze harken hebben maar 2standen, voor ons iets te smal, en iets te breed, zullen genoegen nemen met iets te smal 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9095 MT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!