Foto van een Mengele SH30H. sommige mensen hebben een mengele hakselaar voor de hobby en andere voor het werk. deze hakselaar zal van het jaar het grootste deel van de 32 hectare mais voor zijn rekeni

Mengele SH30H

156 foto's van @sebas deutz150

sebas deutz150
Foto van een Mengele SH30H. sommige mensen hebben een mengele hakselaar voor de hobby en andere voor het werk. deze hakselaar zal van het jaar het grootste deel van de 32 hectare mais voor zijn rekening moeten nemen.
wat gaat dan het klein deel hakselen nou zijn broertje die in een geel jasje zit.

Reacties

dresje80
Die van ons moet meer als 60 haksellen
sebas deutz150
Hakselen jullie ook met een mengele aanbouwhakselaar?
Joop3
@sebas deutz150

Quote:
Foto van een Mengele SH30H. sommige mensen hebben een mengele hakselaar voor de hobby en andere voor het werk.

Nou, als er geen deel hobby in zit hoef je er niet aan te beginnen. Wij hebben de eerste 15ha er al doorgejaagd dit jaar. Waar staat jullie teller momenteel op? 😃
Achtergrondgedachte was bij ons ook het graan hakselen, de eerste loonwerker bij ons in de buurt die dat kan zit bijna 50km ver weg... Aangezien we ook grond in natuurgebieden in gebruik hebben is een handzame machine wel handig. Kortom is de Mengele voor ons ook bedrijfseconomisch een goede keuze. Nu kunnen we zelf het oogsttijdstip bepalen, en zijn we niet afhankelijk van het tijdsschema van die 1e loonwerker die 50km moet reizen. Dan moet je al zorgen dat alle 3 boeren die bij ons in de buurt GPS verbouwen op dezelfde dag hakselen. Met de onregelmatige afgelopen jaren valt dat tegen.
Tuurlijk is het ook hobby. Kijk maar op de filmpjes van Joop2, en zie iedereen met een grijns op de trekker zitten! 😃
sebas deutz150
@Joop3

jaja onze teller staat op 0.0 helaas is het grashakselen bij ons niet doorgegaan 😞 . ik wist niet dat jullie 15! hectare haver hebben gehakseld.
onze loonwerker zit hier 5 km vandaan. dus wij hakselen hier echt voor de hobby 😃.
helaas mogen wij nooit voor loonwerkertje spelen want de loonwerker is goedkoper, beter en heb je veel minder werk aan vinden de meesten hier in de buurt. toch wanneer we van het jaar alle mais met onze eigen machines van het land af krijgen maken we er toch geen verlies op. helaas hebben wij hier niet zoveel monsterlijke machines waarop je niet zonder grijns er op kan zitten.

mijn reactie bij de foto was bedoelt ook om jou een beetje te plagen en een reactie van jouw te krijgen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele SH30H ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!