County 654 met Schuitemaker kipper. Foto is geplaatst door Ernst-Jan op 03-09-2011 om 19:35:17, met 26 reacties.

County 654

Ernst-Jan
County 654 met Schuitemaker kipper

Reacties

Ernst-Jan
Verplaatsen naar County Super 4 aub 😄
eddie
Daar tussen roswinkel en ter apel cker ? of is dat deze boer niet ?
Ernst-Jan
Jup, over de N391 gekomen vanmiddag? 😛
eddie
Nee hoor, zulke dingen onthou ik meestal wel 😛
Ernst-Jan
Ahaa, ja maar idd, zitten daar inderdaad aan de Zanddijk 😉 Heb deze County nog niet eerder op de foto gehad, of heeft iemand anders ze hier geplaatst?
eddie
Nee maar kwam daar een paar jaar geleden altijd met de bus langs vandaar dat ik het daar wel weet, verder op daar in roswinkel zit ook nog een renault boer 😄 😄
Ritchie
Ik, eddie en Davie Landinifan hebben dit object verplaatst van Tractoren Fordson county (Dumperen) naar Tractoren Fordson County Super 4 (Dumperen)
noordhof
Mooi plaatje
arjan_brouwer
Tis alleen wel een Ford en geen Fordson 😄

Roswinkel? Wie dan?
SJB533
County is een merk, heeft Ford niets mee van doen, behalve dan dat deze basis een 5000 6Y is.
arjan_brouwer
@SJB533

Het is en blijft een Ford. Als AMG een Mercedes onder handen heeft genomen, dan kan er wel een AMG logo bij gezet worden, maar het blijft een Mercedes. Zo geldt dit ook voor County, Roadless, enz...
SJB533
Maar bij die benzen staat t sterretje er gewoon op de kap, voor zover ik weet. County stripte de hele trekker, bouwde ze van nieuws op, incl aanpassingen en plakte er stickers van hunzelf op. Gebeurde bij Roadless ook.AMG voegt details toe, gooit de prijs omhoog.
Valtra-Fordpower
Op de kappen staat gewoon Ford, en County maakte het volgens opdracht Ford, wat mij betreft is dit gewoon een merk Ford met als type County. 😛
SJB533
Op de kappen van een County staat geen Ford!
Valtra-Fordpower
En daarom zie ik nu Ford staan. 😉
Ernst-Jan
@arjan_brouwer
Quote:
Het is en blijft een Ford. Als AMG een Mercedes onder handen heeft genomen, dan kan er wel een AMG logo bij gezet worden, maar het blijft een Mercedes. Zo geldt dit ook voor County, Roadless, enz...

Daar ben ik het niet helemaal mee eens, een AMG staat op geregistreerd met als merk "AMG" op de groene kaart 😉
arjan_brouwer
@Ernst-Jan

Ik rij dan ook geen AMG/Mercedes 😉

Maar goed. Of het nu een Ford of County is, dan staat deze foto hier alsnog verkeerd. Dit is de Fordson pagina

(hou ik toch hoe dan ook een beetje gelijk)
SJB533
VFP: op de grille? Das geen Ford maar Super 4!
Arjan, t gelijk Ford/Fordson had je al. Aangezien hieronder een 1000serie onder zit, als ik t wel heb een5000
Ritchie
Klopt, je hebt gelijk Sjoerd. Hier nog een voorbeeldje: farm7.static.flickr.com/6127/…
Ritchie
Ik, Ernst-Jan en SJB533 hebben dit object verplaatst van Tractoren Fordson County Super 4 (Dumperen) naar Tractoren County Super 4 (Dumperen)
superluc
@Ritchie
dat is toch een doe trippel.
een engelse loonwerker heeft destijds 2 tractoren (van ford)aan elkaar gekoppeld.
dit was om meer ploeg capasiteid te hebben op de engelse klei grond.
maar dit bleek een gat in de markt te zijn destijds maar dit werd vernoemd naar dhr doe.
vandaar ook de naam doe trippel.
Joop3
@SJB533

Quote:
County stripte de hele trekker, bouwde ze van nieuws op, incl aanpassingen en plakte er stickers van hunzelf op.

Verder heb je aardig gelijk, maar dit klopt dan weer niet!
De Ford Skidunits die bij County Commercial Cars Ltd. aankwamen waren geen complete trekkers. De wielen, evenals de vooras ontbraken. County kon zo de nieuwe vooras monteren, en de achterastrompetten vervangen voor hun eigen versie, met aftakking voor de voorwielaandrijving.
Joop3
@superluc Doe is inderdaad de dealer die deze constructies gebouwd heeft. Ze heetten geen trippel, maar Triple D, wat staat voor Doe Dual Drive, dus de drie D's.
ford5000
@Joop3 en SJB533 Jullie hebben beide aardig gelijk, op een paar kleinigheden na.
De trompetten zaten er ook niet eens aan als de skids bij County aankwamen. Deze is bovendien niet op een 6Y maar op een 6X gebaseerd, dus dat wil zeggen dat het een 654 is en geen 754. Met andere woorden: Deze is origineel 65 pk terwijl de 754 waar wel een 6Y als basis werd gebruikt er 75 onder de kap had. Het vermogen is bij County altijd makkelijk terug te herleiden uit het typenummer aangevuld met een 4 erachter.
De Doe's op Fordson Major basis gingen inderdaad door het leven als Triple D, en met de introductie van de 1000 series ging Doe ook met het motorvermogen als typenummer werken. Dus met 2 6X 5000's was het de Doe 130, oftewel het motorvermogen van beide units bij elkaar opgeteld.
Er zijn er zelfs eigenaren geweest die met Ford 7000's als basis hebben gewerkt, maar die zijn nooit officieel als Doe verkocht.
Wat te denken van een 6Y 5000 voor met een 7000 erachter, samen goed voor 169 pk. Er is zelfs één boer geweest die 2 7000's aan elkaar gekoppeld heeft met een kit van Doe, samen goed voor 188 pk!
MASSEY-MOOI
@arjan_brouwer n blijft een county hoor want als ik op het type nummer kijk staat er county op de motorkap staat ook county het is aleen een ford model maar het is gewoon county

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de County 654 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!