Foto van een Trioliet Triomatic. super systeem :). Foto is geplaatst door loki0134 op 14-09-2011 om 20:52:22, met 39 reacties.

Trioliet Triomatic

loki0134
Foto van een Trioliet Triomatic. super systeem 😄

Reacties

newholland-twente
Robot?
loki0134
newholland-twente
Hij laadt zelf?
Valtra-Fordpower
@newholland-twente

Quote:
robot?
loki0134
Hier hoef je alleen blokken te snijden en er wordt 8 keer per dag gevoerd alle koeien dus ook iedere groep een ander rantsoen hoe klein de groep ook is 😄

(klik om te vergroten)

Trioliet Triomatic
Foto van een Trioliet Triomatic, bezig met voeren
RuudBus
Als het maar storings vrij werkt is het super. nu weet ik niks van de kosten maar daar houd ik dan ff geen rekening mee
tone29
Vind je dit super>?
ik vind ut totaal niks! zal liever zelf voeren!
Qua voeding is dit het allerbeste systeem. je kunt bijna koegericht voeren, wat wil je nog meer.

qua arbeid is dit het allerbeste systeem, je zet er om de paar dagen (soms 1x per week!) pakken in en klaar ben je.

qua kosten is het een moeilijk verhaal.
het moet dus weer verdient worden doordat je de bespaarde tijd beter in kunt vullen of doordat de koeien het beter gaan doen.
dat blijft een lastig punt.

( en begin niet over lagere bouwkosten....je hebt ook een keuken nodig) en de meesten hebben een gewone voergang.
jesperFENDT
Ik vind het ook niet wat... Zal d'r ook voor kiezen om zelf te voeren!
loki0134
De boer zij zelf ik heb 1 maand gevoerd met een voermengwagen maar hij kreeg toen al enorme last van zijn rug door elke keer achterom enzo te kijken. dus bleef dit over of het laten voeren. en heeft die gekozen voor dit en zo kan hij de koeien voeren zonder enorme lichamelijke belastingen uit tevoeren.
mftrekkers
Het werkt prima heb ik gezien als je maar geen losse producten voert zoals ccm of zo want als je dat in zoon bunker gooit wordt het niet te mooi meer na een paar dagen dus kan geen week blijven liggen.
Abarth
Verplaatsen naar Triomatic..
loki0134
@mftrekkers
hij had het in een silo werd met een vijzel er ingedraait boven de voermengbak
jesperFENDT
Ja ma nu moet die dan toch nog 2 keer in de week die bunker vol zetten. Moet je alsnog achterom kijken? Hij zei zelf ook dat die te weinig voer snelheid had nu. En dat was ook goed te zien!
tone29
Idd jesper mee eens!
ik denk dat hij voor die hele installatie met alles erop en eraan best een zelfrijdende voerwagen had kunnen kopen. dan heb je er zelf veel meer controle op. en met zon ding hoeft je niet achterom te kijken.

hij heeft niet verteld wat zon installatie kost maar ik denk dat ik me nog wel een x bedenk!!!

Gewoon zelf blijven voeren
loki0134
Ja dat klopt werd wel beetje warm ik dacht dat die het maar 1 keer per week deed vullen maar kan het ook fout hebben.
met de moffet hoef je niet om te kijken 😉

(klik om te vergroten)

Moffett MFT 390T
Foto van een Onbekend Onbekend, bezig met poseren.
jesperFENDT
Het jongvee moet die nu nog apart voeren elke dag.
Enige grote voordeel wat dit ding heeft vind ik dat je niet zo'n wal voer er voor hebt liggen. Maar elke dag een dun laagje.
jesperFENDT
@loki0134

En met achteruit rijden dan? want die spiegels die hier op zitten hebben zo ook weinig zin 😛
loki0134
tone29
Ehaha jesper weet van antwoorden!

ejj loki0134. volgensmij zat jij in een andere groep dan ik. vgm ben jij eerst naar ruurlo geweest. dat vond ik vele mooier dan deze boer
jesperFENDT
Ik vond het bij die boer in Ruurlo ook mooier. Die had de zaakjes na mijn idee ook wat beter op orde 😄
Volgens mij hebben jullie niet echt goed op gelet.
als de beste man warm voer heeft, dan doet dat niks af aan dit systeem, dat ligt aan de voersnelheid, en dat is wel op te lossen. Als hij het jongvee apart moet voeren, dan ligt dat aan de logistiek op het bedrijf, niet aan het systeem.
als je als enigste voordeel ziet dat je elke keer een dun laagje voer voor de koeien lrijgt, dan begrijp je het automatisch voeren (NOG STEEDS) niet.
dan vind ik het wel raar dat er jullie niet gewezen is op de ECHTE voordelen van dit systeem, nu blijven jullie wel erg hangen in meningen die mijn opa ook had....
Abarth
@heersinkvoedertechniek

Helemaal mee eens! De voordelen die jij in je vorige post vertelde, die moeten het doen tegen de nadelen, niet de andere punten die erbij gehaald worden..

Dit is een erg mooi systeem, maar er moet goed overnagedacht worden voordat je zoiets laat bouwen..
tone29
@heersinkvoedertechniek ook mee eens. maar voor deze installatie had je met een beetje mazzel wel zon storti kunnen kopen denk ik.
Abarth
@tone29

Een zelfrijder? Met frees? Dan ben je alsnog elke dag zelf aan't voeren..!
Siebenga
Dan kan je dus al snel de conclusie trekken dat als het automatisch voeren wil werken het mooiste is dat je nieuwbouw plaatst?

Of teminste al je vee onder een dak hebt.. En niet overbezet voerhek mag hebben? Dat lijken mij wel randvoorwaarden dan.
Koe
Meeste boeren plaatse met nieuwbouw niet direct zo'n smalle voergang, is toch spannend, kun je niet meer terug als het niet bevalt.

Waarom niet overbezet? hij kan ja zo vaak voeren als hij wil, lijkt me niet zo'n punt
@tone29

voor dit geld kun je idd wel een zelfrijder kopen. maar dan had ik nooit 1 met een frees gekocht, dan ga je voedingstechnisch er nog verder op achteruit....
maar lees mijn eerste reactie maar, abarth gaf al het juiste commentaar.
fendt-412
Super systeem?
Trioliet is niet storing gevoelig? Leek mij ook een mooi systeem, in de folder klopt alles. Mijn ervaringen zijn niet heel erg goed met voerrobots. Je leest er ook nooit meer wat van in een blad ofzo. Terwijl melkrobots verder doorontwikkeld zijn en wel goed functioneren.

Het zijn vaak maar kleine dingen, maar alles staat wel stil en je mag je nest weer uit. Je kunt nooit meer wat anders. Of moet moet al de voergangen aan de zijkant maken, de spanten in het voerhek zodat je de stal later nog 4meter breder kunt maken, dus dat de kap gewoon ovesteekt zegmaar. Voergang in het midden van de stal zou ik bij zon systeem nooit doen. Kun je geen kant meer op.
Wat is jouw ervaring met een triomatic? of praat je over een ander merk?
ik lees er juist veel over. er is toch een bepaald percentage bedrijven geschikt voor.
een voergang moet je gwoon standaard laten, de meesten doen dat ook. een enkeling wil blijkbaar graag vast zitten aan 1 systeem....
fendt-412
Een van de eerste Pellon's in NL.
Bunkers waren niks, zijn al nieuwen voor gemaakt. Dat ketting/mengsysteem liep telkens vast. Is ook zon mengkuip voor gemaakt.

Heeft wel gedeeltelijk met het systeem te maken, nog geen trioliet in werking gezien. In de tijd dat ik aan het vegen was om alles op te ruimen kon ik ook een mengwagen leeg draaien. Maar is nog wel eens een storing. 9vd 10 keer kleine dingen, als je weg wilt moet je gewoon voor zolang voer voordraaien. Is niet betrouwbaar genoeg.

het idee is heel erg goed. Alleen het is erg jammer dat het in dit geval in de praktijk niet zo uitkwam. Terwijl die boer toch niet tegen automatiseren is, zouden nooit weer zonder melkrobots willen.
Ik denk dat je het goed zegt;
1 van de eerste pellons.
als je een echte doordachte machine wilt zien, moet je toch naar een triomatic. maar daar hangt ook een prijskaartje aan.
maarja, voor een dubbeltje op de eerste rang zitten kan ook niet.
Abarth
Ze zijn druk bezig met een goedkopere versie bij Trioliet geloof ik...
fendt-412
Is een Fins? merk. Weet niet hoelang ze daar al ervaring hebben. Zijn daar in denemarken enzo wel veel meer bezig met automatisch voeren geloof ik.
ford8630power
Al doende leert men, de eerste triomatic's hadden ook last van loslatende gegalvaniseerde deeltjes van de bovengeleiding. Die vielen dan in de mengkuip en dus kreeg je scherp in de maag. Volgens mij moet er eerst nog meer ervaring mee worden opgedaan.
Abarth
Ik denk dat het wel de toekomst is.. steeds meer automatiseren zodat minder personeel, meer koeien kan houden die veel en goede kwaliteit melk leveren. Dat is toch waar men naartoe wil..
Newholland-Fendt
Wij zitten ook aan zo'n systeem te denken voor de toekomst, werkt ideaal in combinatie met melkrobots. En dat is dan ook de hoofdzaak dat wij hier aan denken! Bij ons in de buurt staan nu ook 2 voerrobots en alles wat ik er over hoor is positief!
mathijnb
@Abarth

volgende week of die week er op word de eerste T30 of terwijl de eerste goedkoper automatischvoersysteem opgebouwd.

@fendt-412

de eerste melkrobots waren rond uit slecht maar nu 15jaar later zijn ze veel verder ontwikkeld. maar van dit systeem de T40 de huidige Triomatic zijn er het afgelopen jaar meer dan verwacht verkocht. en hij is nu ook wel zo ver ontwikkeld dat hij niet zo veel storing heeft alleen door ondeskundig gebruik

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Triomatic ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!