Foto van een Kramer 280, bezig met poseren.Bezig met hagen/bomen scheren, zo konden we veilig op hoge hoogsen de takken snoeien :D

Kramer 280

3.606 foto's van @StijnTheDeereDriver

Foto van een Kramer 280, bezig met poseren.
Bezig met hagen/bomen scheren, zo konden we veilig op hoge hoogsen de takken snoeien 😃

Reacties

WimVJ
Hoeveel PK heeft zo'n machine? is geen knikker hé?
@WimVJ 4 wiel sturing, Yanmar motor met 40 Pk, sterk genoeg.
SJB533
@WimVJ
Kramer gebruikt enkel stuurassen, geen knikstukken 😉 Tegenwoordig zijn alle Kramer shovels uitgerust met 2 stuurassen, als ik t goed heb 😉

Stijn,
Beviel t wat? Op de voorgrond een MS 341?
@SJB533 Profesional MS 460, namaak Stihl spul, 't werkt wel.
Ivm de Kramer, paar negatieve dingen, stuur kan je niet kantelen naar bestuurder, is niet op de baan te houden als je max 20km/h gaat (bokken en zwalpen, bandendruk is ok), contragewicht mocht nog zwaarder, geen giek vering.
Postieve dingen, redelijk goed zicht op de bak, sterk genoeg, leuke multifunctionele pook, ..
SJB533
@StijnTheDeereDriver
Denk dat dat bokken echt een kwestie is van het tonnage? Giekvering is toch optie hoop ik? Zit zelfs op dat 20 jaar oude ding van mijn vader (niet dat dat gebruikt wordt :D).Kantelbaar stuur is eigenlijk wel een must ja. Bij een zwaarder contragewicht ga je al gauw richting 750 (=4.2T) of 380/850 (beide 4.5).

Multifunctioneel? Wat voor functies moet ik aan denken? Vooruit en achteruit met neutraal en de giek weet ik. Maar zit er meer op?
@SJB533 ik weet niet hoe het bokken komt, een stikstofbol op de giek zou al wat helpen vermoed ik. het kan een optie zijn, ik heb de machine niet gekocht 😄 Extra conteragewicht van 200/300 kg zou al deugt doen denk ik.
Jup die opties zitten erop en dan ook nog de knopjes voor de klauw. Maar hij werkt heel licht, dat is het leuke eraan.
eicher4048driver
@StijnTheDeereDriver Is zo'n kramer eigelijk duur in verhouding met een schäffer bv met evenveel pk en ook een cabine?
@eicher4048driver tgoh dat zou ik zo direct niet weten, maar ik vermoed dat de Kramer goedkoper is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer 280 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!