Foto van een Kuhn PZ 300 F, bezig met poseren. Er is eindelijk een nieuwe frontmaaier! De stalvoercombi bestaat nu uit een Fendt 412 met Kuhn PZ 300 F frontmaaier en Pöttinger europrofi 5000 opraapwa

Kuhn PZ 300 F

129 foto's van @Fendt412vip

Fendt412vip
Foto van een Kuhn PZ 300 F, bezig met poseren. Er is eindelijk een nieuwe frontmaaier! De stalvoercombi bestaat nu uit een Fendt 412 met Kuhn PZ 300 F frontmaaier en Pöttinger europrofi 5000 opraapwagen.

Reacties

deutz110
Waarom geen trekker profiel voor op ?
Fendt412vip
Verplaatsen naar Kuhn PZ 300 F.
Fendt412vip
@deutz110 Dat is ter bescherming van de graszode. Omdat wij ook in natte omstandigheden stalvoeren (voor en najaar) beschadigen normale banden de graszode teveel. De achterbanden hebben ook minimaal profiel.
Fendt-Bussie
En waarom zit er geen fendt logo op
Fendt-Bussie
Ik, Fendt412vip en loki0134 hebben dit object verplaatst van Tractoren Kuhn PZ 320 F (Poseren) naar Tractoren Kuhn PZ 300 F (Poseren)
Fendt412vip
@Fendt-Bussie

Die zat los dus die is er even afgehaald om te repareren 😄.
JJ96
Mooi bedrijf 😉
jullie doen alles in eigen beheer zo te zien?
Fendt412vip
@JJ96

Ja, zoveel mogelijk wel. We hebben genoeg eigen arbeid dus voor het melkvee doen we eigenlijk alles zelf en bij de akkerbouw doen we veel samen met akkerbouwers uit de buurt.
JJ96
Mag ik vragen hoeveel koeien jullie dan hebben?
Hebt er dan ook wel een beste lap grond bij zeker, met akkerbouw en al.
Wat telen jullie zoal dan?
Fendt412vip
We hebben nu 'maar' 90 melkkoeien maar met de nieuwe stal erbij kunnen we als we willen uitbreiden naar 250 koeien als we deze stal volledig zouden inrichten met ligboxen. We hebben 2 bedrijven hier in de flevopolder, dit melkveebedrijf en een voormalig akkerbouwbedrijf van bij elkaar 100 hectare. We gebruiken zelf maar 50 hectare voor grasteelt en 15 hectare voor suikerbieten. De rest verhuren we voor bloembollen, uien en aardappelen. De bloembollen doen we trouwens ook nog zelf beregenen met 2 installaties (wat wel aardig hectisch kan zijn in drukke periodes :P). Dus altijd genoeg te doen hier...
JJ96
Ah dat lijkt erop 😛
deze stallen zijn gewoon open, of alleen het voerhek aan de open kant?

Ja dat heb ik in het voorjaar ook ervaren, met 1 installatie en dat was al hectisch 😛

maar als jullie naar de 250 koeien gaan, dan heb je aan 50 ha. toch niet genoeg?

jullie houden dan ook de akkerbouw erbij, of de overstap naar melkvee, en langzaamaan akkerbouw afbouwen?

Lijkt mij ook wel wat zo'n bedrijf 😛
Fendt412vip
Het is een open frontstal. Hier zie je eigenlijk alleen de achterkant waar de droge koeien staan op m'n andere foto's kan je dat wel beter zien. Doorgroeien naar 250 koeien zal voorlopig nog niet gebeuren maar nu is in elk geval wel alles mogelijk. De ruimte die nu over is kunnen we nu goed gebruiken voor (mest)opslag. In verloop van tijd zullen we wel minder land gaan verhuren. De suikerbieten zullen niet snel weggaan, ze zorgen voor een goed en stabiel extra inkomen waar je maar weinig werk aan hebt.

Wat voor bedrijf heb jij thuis dan?
JJ96
Een PB 😉
Koe
Ga slapen...
Valtra-Fordpower
Zegt er ien wat....
eddie
Hoe bevallen die voorbanden met grondbewerken dan ?
Fendt412vip
@eddie

Als de grond een beetje plakt zitten ze zo vol, dus dat werkt minder. Eigenlijk is de enige grondbewerking die we met deze trekker doen rotoreggen dus dan heb je daar geen last van.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn PZ 300 F ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!