Foto van een Peecon voermengwagen, bezig met voeren.. Foto is geplaatst door Inter724 op 04-10-2011 om 22:44:34, met 23 reacties.

Peecon voermengwagen

Inter724
Foto van een Peecon voermengwagen, bezig met voeren.

Reacties

wilminkje
Dit is wel handig voor een stal met een u-deel 😃
Inter724
Of n weelink hek.
fendt-412
En dan gemengd voer 4dagen laten liggen? hebben ze aan het eind van de week ook lekker warm eten 😛
Of in blokken een paar dagen, of los ervoor maximaal 2dagen. Anders wordt het niks.
eppo
Ach allemaal niks dit is de oplossing
wilminkje
Ja echt die innovado is de oplossing voor een weelinkhek 😃
vaak zijn stallen met een u-deel een beetje gebrekkig in vreetplaatsen dus dan zal zon dikke pak nog wel een keer op zijn 😃
of hij draait gewoon de hele mengwagen leeg op een stuk van 4 meter zodat het veel lijkt 😃
Inter724
@fendt-412

Voor 4 dgn? Hoe dom kun je zijn?
fendt-412
Wat heb je dan aan een weelinkhek als je een mengwagen hebt?
toch nergens voor nodig? kun je beter van dat geld een Juno kopen die het voer voordrukt, veel goedkoper en gaat automatisch.
ford8630power
@eppo

Dat ding staat nog steeds werkloos ergens in een hoek te kijken. Werkt nog lang niet naar behoren volgens mij.
Inter724
Lijkt mij ook nix. Weet iemand wat ie kost??
fendtjuh
Heel veel 😛

Wat moet je met een Juno als je een weelinkhek hebt robert?
fendt-412
Hij wil mengen icm met een weelinkhek. Dikke bult achteruit lossen en dan de koeien laten vreten. Lijkt mij niet bepaald ideaal. Kun je dan meter zon schuifrobot hebben ipv een schuifhek.
CoenNijenhuis
@fendt-412
Als je het Weelink systeem al in je stal hebt staan en je wilt ondervangen dat de koeien gaan selecteren lijkt mij gemengd voeren een goede oplossing. Je kunt altijd nog het hek dr uit doen en de stal aanpassen maar dat kost ook wat..
Ik heb 4 klanten met een weelinkhek. gewoon achter lossen zoals op de foto. dan zijn de nadelen van een weelinkhek ook meteen verdwenen. (selectie, door te weinig voerplekken) en er ligt voor elke koe hetzelfde voer, is bij zo weinig voerplekken ook niet verkeerd.
fendt-412
Nadelen zijn verdwenen, maar wat zijn dan nog de voordelen? Op het knopje drukken ipv met de voerband erlangs, maar dat is het ook wel denk ik. Of kun je dat ook met een timer instellen, elk uur een aantal centimeter?
Als je het in de stal hebt zitten tot daar aan toe. maar anders wordt het wel een hele dure combinatie met ook nog wel wat nadelen. Weet ook niet of zoiets 2e hands nog wat opbrengt, maar had anders liever een gewoon hek gezien.

Hoe die koeien moeten vreten van de grond lijkt mij verre van ideaal. Telkens in dat hek hangen en drukken, schijnt ook niet optimaal te zijn voor de klauwen. zit er ook nog zon driehoek voor waardoor ze al minstens 20cm voor zich moeten vreten, met een blok komt het voer al aardig dichter bij de kop, maar dat heb je ook niet meer. Koeien staan ook op dezelfde hoogte als het voer ipv 10-15cm dieper, wat de ruwvoeropname ook niet ten goede komt.
Inter724
@fendt-412

Precies zoals heersink en coennijenhuis zeggen. Als je nieuw moest bouwen, of de ruimte had voor weer volledig voerhek dan zou je niet gauw n weelinkhek in combinatie met mengwagen aanschaffen. Nu de stal daar naar zou zijn is het n ander verhaal. Dat in het hek hangen van de koeien vind ik wel meevallen bij n weelinkhek. Het zit immers tog in het dier om zo ver mogelijk te reiken met die kop. Of je nu n gewoon voerhek of n weelinkhek hebt. Met n timer blindelings die knop instellen lijkt me nix. Beetje boer is ook vaak genoeg in de stal om dat zelf te doen.
De hoogte van de voergang zie ik in 'normale' stallen ook veel verschil in.
die 3-hoek klopt wel, maar als ik er net een volle wagen heb neergedraaid, dan ligt er ook een flink hoge bult.

de meeste bedrijven hebben zo'n hek in de stal zitten en lopen tegen de nadelen aan, en dan is een mengwagen met achterlos-opening een mooie oplossing.
maar ik ken er geen één die het nog een keer zo doet....
als ze nieuw gaan bouwen gaat het hek er als eerste uit....
fendtjuh
Hier komt er hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe in mocht er eens een nieuwe stal gebouwd worden...

Systeem is gewoon erg tijdsbesparend en de tijd die je het kost valt veel beter in te plannen.

Slechte klauwen door in het hek hangen, tja wij hebben zo niet heel veel aandoeningen aan de voorklauwen, maar ze zullen best meer belast worden. Dat naar beneden vreten weet ik nog niet zo net, als je het hek goed gebruik en dus een aantal keer p/dag hem aanschuift valt dat erg mee omdat ze het meeste uit het pak gras/mais trekken en alleen de boel wat nog valt op moeten eten.

Weet wel dat een weelinkhek icm een voermengwagen een dure grap is. Die hekken zijn ook niet goedkoop.
Je moet het dan besparen op de andere bouwkosten, daar waar de firma weelink altijd reclame voor maakt.
ik kom het veel tegen onderweg, maar ik geloof niet dat ik het zelf snel zou doen.
wilminkje
Het is maar net hoe je hebt bekijkt, je kunt denken dat het meters deel bespaard (bouwkosten besparen). Maar van de andere kant kun je zeggen als je meer deel hebt (dat je onderkelderd) dat je dan meer mestopslag hebt, dat toch verplicht wordt. en dan heb je er ook niet zo'n stomme mestton staan 😃

@heersinkvoedertechniek
jij moet ook wel zeggen dat je geen voorstander bent van zo'n weelinkhek, anders verbannen ze de mengwagens 😃 geintje 😃
fendtjuh
Kwakdoos, een silo of mestzak is goedkoper dan een stuk stal, sjonge jonge jij steekt ook weinig op in Dronten 😃
Ik heb 4 klanten met zo'n hek... 😉
eppo
@fendtjuh

dat ligt er maar net aan hoe je je tijd daar besteed 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Peecon voermengwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!