Auf Wunsch von unseren Forum-Mitglied [@SJB533]. Trekkertest van de Eicher 3108, nog zo'n Duitse legende :).

Eicher 3108

1.720 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Auf Wunsch von unseren Forum-Mitglied @SJB533. Trekkertest van de Eicher 3108, nog zo'n Duitse legende 😄.

Reacties

Kareltje
Een duitse legende of niet, hij scoort gewoon slecht. Je zou haast stellen dat er niet mee te werken valt. Zelfs in 1989 is 88 dba ouderwets. Je zou die trekker alleen kopen om z'n bijzondere motor, verder is tie echt slecht. Sorry, kan er niet meer van maken.
schluterman
@Kareltje
Nou dan zet hem hier maar neer heb hem liever als elke nieuwe Fendt. 😄
SJB533
Toen wist men nog niet dat Eicher t moest afleggen tegen anderen... Waren te duur, vergeleken met bijv in Case Inter 1056XL of Maxxum 5140, maar ontwikkelden niet meer echt wat nieuws. Moet trouwens bekennen dat zelfs aan deze buffel wat zit, wat je toen bij vrijwel elke trekker miste en welke wel voordelen hebben. Vb 1 rempedaal en een aftakaskoppelingspedaal.
Kareltje
@schluterman

alles liever dan een Fendt. Maar om een hele dag te werken heb ik toch liever een trekker met minder dba. Andere merken hadden al wel en Eicher niet. Nu is luchtgekoeld altijd rumoerig, maar zeker niet fijn werken.
Schluterfan
Ik begrijp de reactie van Kareltje op zich ook wel. Ik denk dat de Eicher trekkers in der tijd nooit echt grote aanpassingen kregen. Maar ik vind ze er niet minder prachtig om vinden! Of ik een hele dag op zo'n trekker zou uithouden weet ik niet, want heb nog geen ervaring. Maar mocht ik de kans krijgen, ik neem ze met handen en voeten!
SJB533
Ik, SJB533 en deeremeneer hebben dit object verplaatst van Tractoren Eicher 3105 (Poseren) naar Tractoren Eicher 3108 (Poseren)
SJB533
@Schluterfan
Tov van de "105" heeft deze idd niet veel aanpassingen. De motor is lichtelijk verbeterd, al weet ik dus niet op welke punten precies, transmissie ook. Optisch is de cab anders en de motorkap ook een klein beetje dacht ik. En in dit geval zit er een Turbolader op. (3105 werd 3108E, die werd vervolgens 3108 Turbo ;))
CaseCS130
Later heeft er in de T&W ook nog een artikel gestaan over een loonbedrijf met alleen maar Eichers die al mooi wat draaiuren hadden gemaakt. Dat was ook een mooi artikel.
SJB533
@CaseCS130
Nu wordt t interessant. Weet je dat artikel ergens (weer) te vinden?
Schluterfan
@SJB533

Hij bedoeld denk ik Slager of hoe heette die loonwerker ook weer. Ik dacht dat hij ook Fendt had.
radium45
@SJB533 Was dat niet Blom, wat nu Blom Hofmeijer is?
SJB533
@Schluterfan
Die hebben wel meerdere (H)Eichers gehad ja, maar daarnaast ook wel Fendt meende ik?
Schluterfan
@SJB533

Ja, waaronder een 615 geloof ik.
SJB533
@radium45
Kan, Henk, kan. In Oeken in de kantine hangt nog een foto van de combi 145+een VMB 9500 😉 Hebben idd wel Heicher gehad.

@Schluterfan
612 ook 😉
Schluterfan
@SJB533

Er bestaat ook iets als Schleicher, ken je dat ? 😃
SJB533
@Schluterfan
Nee? Voorbeeld?
Schluterfan
@SJB533

Een Eicher met Schlüter cabine 😃 😃 😃.
SJB533
@Schluterfan
Dan maar open station 😞
SJB533
@radium45
Blom ja. Hadden 14 Eichers 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher 3108 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!