Foto van een Zettelmeyer ZL 1001, bezig met poseren. nieuw mes op de shovelbak lassen en verder nog nog wat verstevigen.

Zettelmeyer ZL 1001

Jochemz
Foto van een Zettelmeyer ZL 1001, bezig met poseren. nieuw mes op de shovelbak lassen en verder nog nog wat verstevigen.

Reacties

dx11
Beter had je het oude mes er af gebrand, dan zat het mes recht onder de bak. nu wil de bak alsmaar naar beneden als je aan het graven bet.
Jochemz
@dx11
ze hadden mij verteld dat het niet nodig was het oude mes weg te doen, voor stevigheid van de bak. Nu moet je de bak iets verder voorover zetten om het mes vlak te hebben (loopt dus niet evenwijdig met de bodem van de bak) is dat wat je bedoeld met "alsmaar naar beneden bij het graven" ? Dat is dan een les voor de volgende keer.
dx11
Ja, dat bedoel ik. Het kan wel zo hoor, en het is natuurlijk een stuk minder werk zo.

Met dit mes kan hij er wel weer even tegen aan.

Jullie gebruiken hem gewoon op de boerderij of zo?
Jochemz
@dx11

jah, is zeker geen bak voor in het zand. Hij zit voornamelijk in kuilvoeder en het uitmesten van stallen, altijd op verharde ondergrond dus. Gaat allemaal wel goed zo. Maar met de tips die ik hier krijg kan ik het volgende keer weer beter doen. En het oude mes eronder uit branden zou inderdaad een héél werk zijn. Maarjah het zit er nu wel onder voor een paar jaar hoop ik toch.
dx11
O, dan kan het al gouw ja.

Maar als je wil gaan straten, en je wilt de zandbak vlaktrekken dan is het wel handig als hij weer op het oude plek zit.

Ik zie nu ook dat er een klem op zit, dus de vraag was eigenlijk een beetje overbodig 😃
Jochemz
@dx11

Quote:
ilt de

de puinbak moet ik nog doen, daar ga ik dan dus het oude mes onderuit slijpen/branden en zorgen dat het mooi vlak is.
Nelis
Gewoon er onder lassen, desnoods bij je puin bak een nieuwe strip onder de hak lassen.

Dx11, Als je zand baan wil schuiven doe je dat toch met een bak waar een hak aan zit.
Bak zo als op foto (met ronde hak) is al helemaal niet goed mee te schuiven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zettelmeyer ZL 1001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!