Foto van een Grimme GL 32 F, bezig met poseren.Bedrijfsbezoek bij EVAX. feb 2011. Foto is geplaatst door StijnTheDeereDriver op 16-12-2011 om 23:00:23, met 15 reacties.

Grimme GL 32 F

3.606 foto's van @StijnTheDeereDriver

Foto van een Grimme GL 32 F, bezig met poseren.
Bedrijfsbezoek bij EVAX.
feb 2011

Reacties

4 rijen planten in 1 groot bed
JJ
@StijnTheDeereDriver Waar zie jij die andere 2 rijen dan?
prins6830
Ja vraag ik me ook af
marcoMFFAN
Ik, SJB533 en radium45 hebben dit object verplaatst van Tractoren Grimme GL 44 T (Poseren) naar Machines Grimme GL 32 F (Poseren)
@JJ je ziet die 2 sporen vormers he, wel eigenlijk zitten daar 2 rollebandjes in, dus "4 rijen" in versprong gepland.
of komen de poters van die transportbandjes toch in dezelfde gleuf?
fendt-412
De meeste bekerpootmachines hebben 2rijen per rug zegmaar. Worden dan inderdaad in verstek gepoot. Met een 4rijer zouden dus bekerbanden nodig zijn, die per 2 zijn gemonteerd voor een rij.
JJ
@StijnTheDeereDriver Bij Grimme zitten (en meeste andere merken) zitten er altijd 2 banen op die rolband. Ma dat telt als 1 rij. Want ze vallen in het midden in de gleuf die wordt gemaakt. Bij een 4 rijer zou je volgens jou theorie 8 rijen poten.
@JJ je hebt gelijk ze maken 1 goot en alle poters rollen tot in het midden.
Maar waarom poten ze die niet in 4 rijen in zo een bed? er is toch veel plaats onbenut? en uitrijden doen ze toch met een beddenrooier en niet met ruggenrooier?
Ben nog een 'leek' in het poten van patatoes 😃
fendt-412
Weet je ook heel zeker dat deze pootmachine bedden van 150 maakt?
Lijkt mij dat het een aanaardkap is, kans is groot dat er nog een wig in de midden zit. Zodat hij 2 ruggen maakt van 75cm.

Met bedden heb je geloof ik het nadeel dat de grond veel minder snel opwarmt. Aardappels zitten dan in de grond ipv meer erboven. Minder goed kunnen rooien, kans dat ze in water staan is groter. Zal wel niet voor niets zijn dat ze ze niet in brede bedden poten, heb het nog nooit gezien.
JJ
Zo draaid het geheel minder hard. En heb je dus waarschijnlijk minder slijtage (dit weet ik niet zeker) en voor als er missers zijn misschien (lege bekers.)
@fendt-412 jup ik zen zeker van dat het een bedden planter is 😃 check foto:
deze moet nog verplaatst worden trouwens.
Je kan wel es groot gelijk hebben wat je zegt.
Ik heb het trouwens ook nog nooit gezien in België.
Ik dacht dat ik veel reacties ging krijgen van de zuiderburen op dit systeem maar niets 😞

@JJ uhu, klopt wat je zegt.
eppo
@fendt-412

mij lijkt het dat bedden net zo snel warm worden want ze koelen ook minder snel af tijdens een koele periode. verder houden bedden vocht ook langer vast, wat voor minder bergenen zorgt. bedden geven ook minder kans op groene aardappelen. en verder blijven bedden dan ook weer langer droger in het najaar. kortom bedden geven een constantere omgeving voor de plant en dat vermindert weer stress. aldus mijn koeienboer verstand.
fendt-412
Zou het verder ook niet weten hoe het zit. Als het zo geweldig zou zijn zouden er vast wel meer boeren zijn die het doen. Naast aardappelverstand heb je ook nog koeienboerverstand? Toe maar weer 😛
eppo
@fendt-412

heb geen aardappelverstand he, ben koeienboer van origine 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Grimme GL 32 F ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!