Foto van een Ruston Bucyrus 22RB van de firma Midden Betuwe, bezig met het laden van een Henschel vrachtwagen.

Ruston Bucyrus 22RB

Gerrit GBo
Foto van een Ruston Bucyrus 22RB van de firma Midden Betuwe, bezig met het laden van een Henschel vrachtwagen.

Reacties

ford5000
@Gerrit GBo

Hij is echt mooi geworden Gerrit!
De combinatie met die Hanomag-Henschel H 261 maakt he plaatje echt af!
Schitterend!
Gerrit GBo
@ford5000 Is ook prachtig om te zien, als je zoals deze machinist goed kan draaien met een dragline dan heeft een moderne kraan, als het puur op grondverzet aankomt, er een geduchte concurrent aan.
ford5000
@Gerrit GBo

Dat soort vakmensen is helaas een uitstervend ras Gerrit, en het wordt niet meer overgegeven.
Denk dat ze de opleiding voor draglinemachinist bij Fundeon/SOMA inmiddels ook wel uit het programma geschrapt hebben.
basia
Prachtig ; echte nostalgie ;
dit is al een "moderne " kipper ; ik herinner me nog die oude omgebouwde GMC s nog met netam kipprs erop en een ingebouwde Perkins of DAf diesel !
ford5000
@basia

De REO's ook niet vergeten he 😉
En al die gebroken steekassen.
Gerrit GBo
@ford5000 Voor zwaar heiwerk worden altijd nog over het algemeen draad kranen gebruikt. Heb van het jaar de firma Busker uit Zaltbommel op het werk gehad met een Liebher HS855 op het werk gehad. Sloeg met een trilblok van 18 ton damplanken weg van 20 meter.

Als je dan ziet hoe de machinist met diverse aparte lieren kabels, leidingen, trilblok, damwand, giek etc. etc. bedient en dan de plank ook nog vast weet te pakken met de bek van het trilblok twerwijl de giek 60 meter lang is dan ben je echt een vakman in mijn beleving. Moet je helaas wel gelijk geven, ook deze man had ruim 40 jaar ervaring... daar zijn er niet veel van.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ruston Bucyrus 22RB ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!