[@Gerrit GBo]Massey ferguson 701 balenpers. Motor die erop zit is een 2 cylinder Armstrong-Siddely dieselmotor die aangeslingerd moet worden. Deze pers heeft zo'n 35 jaar bij ons in de schuur gestaan

Massey Ferguson Pers

kalun
@Gerrit GBo
Massey ferguson 701 balenpers. Motor die erop zit is een 2 cylinder Armstrong-Siddely dieselmotor die aangeslingerd moet worden. Deze pers heeft zo'n 35 jaar bij ons in de schuur gestaan en nu maar eens voor de dag gehaald om gangbaar te maken. Na 35 jaar stilstand relatief snel weer aan het lopen gekregen. Alles werkt weer en ik heb er weer balen mee geperst als proef. Het enige dat ik nieuw heb gekocht is een aandrijfriem. De oude was nogal "sleets".
Heb even op internet gekeken en begrijp nu dat dit nogal een bijzonder exemplaar is.
Heb er een originele Nederlandse instructieboek bij maar dat is erg vuil en vet.
De pers heeft altijd dik in de olie in de schuur gestaan en zit daarom relatief goed in de verf en stickers zijn nog steeds goed te lezen.
Mijn vader heeft hem eind jaren 60 gekocht van een loonwerker bij ons uit de buurt.
Dit jaar moet ie maar weer eens een paar hectare stro persen

Reacties

PatrickZ
Het is wel wat apparts
ferguson-6475
Egt mooi!
Gerrit GBo
@kalun Het is inderdaad een erg mooi exemplaar, een echte schuurvondst!! Dat hij dik in de olie heeft gestaan is te zien, hij is in nieuwstaat.

Ik zou er inderdaad zuinig op zijn, deze persen zijn erg zeldzaam en met name in Engeland erg geliefd.
jonhdeerefan102
Ik zou er ook erg zuinig op zijn ik las bij een foto van gerrit gbo dat er tot nu toe maar 1 werkende in nederland was nu dus 2 super mooiii echt moooiii
looman
En al balen gemaakt inmiddels ?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson Pers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!