Foto uit maart 1991, onze Leyland 804 met landrol.  vind het zelf een prachttrekker. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 03-07-2007 om 10:30:17, met 29 reacties.

Leyland 804

MaartenMandemaker
Foto uit maart 1991, onze Leyland 804 met landrol. vind het zelf een prachttrekker

Reacties

kemper
Wij hebben ook 1 jaar een leyland gehad toen de motor kaputski
johndeere7920
Haha leuky hoor
MaartenMandemaker
Wij hebben er 4 gehad, het waren voor die tijd snelle en sterke trekkers. Deze heeft een turbomotor
weurding
Werden in deze kleur toch verkocht onder de naam marshall?
MaartenMandemaker
Ja dat klopt. Toen Marshall Leyland Tractors overnam werden de trekkers geel. Zoals deze, in het geel en met Leyland naam erop werden maar heel even gebouwd, begin 1982.
kemper
Nou bij ons na een jaar al de motor kapot en daarna de 1640 gekocht en die is er nog steeds
MaartenMandemaker
Oh, kan gebeuren. wij hebben er weinig trammelant mee gehad
kemper
Tja maarja als je zoiets hebt koop je er niet gauw een weer natuurlijk
MaartenMandemaker
Nee daar heb je gelijk in
ljdekker
Was het zo nat dat je voor en achter dubbelucht der op moest?
fokkesame
Heej mooie ding wij hebben ook een dat is een leyland 272
TurnMeLoose
Ik stel voor om de foto te verplaatsen van Foto Leyland onbekend naar Leyland 804
MaartenMandemaker
Nee dekker, gewoon voor minder bodemdruk int voorjaar.
@ Fokke, een 272 hebben wij ook gehad, en nog een 270 en een 262
MaartenMandemaker
Bedankt TML 😉
TurnMeLoose
Nix te danken, was toch even bezig met een schoonmaak 😄
marshalldriver
Das zeker een mooie foto, rijd nog altijd dagelijks met een 804. Alleen is mijn trekker een Marshall 804xl van 1985, ik denk heel zeldzaam in nederland
Fendt_favorit
Onze buurman heeft nog een leyland 154 met voorlader;)
MaartenMandemaker
Ja, wij hebben jaren Leyland gereden, we hadden een MF 65, maar omdat we veel land op afstand hadden hebben, hebben we toen Leyland gekocht. Die liepen toen al bijna 35 km/u. Deze 804 hebben we in 1986 gekocht, de motor was heel sterk. We hebben hem in 1992 ingeruild op een MF 3060. Op papier even sterk, maar de MF had lang niet de kracht van de Leyland. Achter de Leyland 272 heeft een Miedema Presto gehangen, trok hem nog heel redelijk ook. We hebben ook een Nuffield Universal Three gehad, spijt me nog altijd dat we die trekker ingeruild hebben, maar dat is met zoveel dingen.
MaartenMandemaker
Maar Marshalldriver, kun je misschien een keer foto's maken van die trekker. Vind het nog altijd hele mooie trekkers, jammer dat het toen fout gegaan is met de fabriek.
paul
Foto is verplaatst van naar Leyland - 804, de titel van dit onderwerp is dus ook gewijzigd.
marshalldriver
Dat ga ik proberen, ben alleen niet zo handig met de computer,en heb nog geen recente foto`s. Heb nog een yellow one draaien, dat is een Marshall 602 met oude frontlader en ook met exploxer cab. Heeft senior in 1985 nieuw gekocht
MaartenMandemaker
Oh ja, die 502 en 602 waren niet leverbaar met de xl cabine he.
fokkesame
Ja het zijn mooie trekkers en ze rijden ook wel hard
johndeere1120man
@MaartenMandemaker

hallo
hebben jullie de leyland nog?
ik werk zelf met een leyland 272 bij een boer heerlijk ding!
MaartenMandemaker
@johndeere1120man

Nee we hebben geen Leylands meer, de laatste, een 262 is in 1994 ingeruild voor de Landini. De anderen zijn eerder ingeruild voor MF's 3080 en 3060. Maar blijf het mooie trekkers vinden.
rick fordcrazy
@MaartenMandemaker
Weetje maarten dat de leyland 802/804 in 1980/81 een van de beste trekkers waren,(snel,krachtig en tamelijk geruisloos,) die er op dat moment gebouwd werden, enige nadeel was dat ze gewoon te snel op de markt werden gegooid en niet goed doorgetest en bestudeerd en daardoor niet geperfectioneerd waren, neem nou die altijd terug kerende warm lopers, remproblemen, en de hopeloze versnellings bak
rick fordcrazy
@MaartenMandemaker

maarten,. heb je hier nog meer foto's van de 804 ik hoor graag van je,..
MaartenMandemaker
@rick fordcrazy

Ja voor die tijd waren het hele mooie trekkers idd. Ook een hele fijne stille cabine. Alleen liep deze niet snel, nog geen 30 km/u, het was er 1 met een amerikaanse versnellingsbak, die was lager gegeard. De blauwe Leylands liepen wel hard. Klopt wij hebben met deze ook vrij veel trammelant gehad. Motorisch was ie heel goed en ook heel sterk, maar alles wat er omheen zat was niet op dat turbogeweld berekend. De blauwen die we hebben gehad, 262/270 en 272 waren veel beter.

Nee volgens mij heb ik niet meer foto's van deze trekker, alles wat ik heb staat op deze site volgens mij. Kan nog wel eens in de oude doos gaan graven, je weet maar nooit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Leyland 804 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!