Foto van een Vicon planter.Ze zochten een goed tehuis voor de planter, nou kom maar op, kan mooi in de gerestaureerde boet op de achtergrond!

Vicon Koningsplanter

216 foto's van @AW217

AW217
Foto van een Vicon planter.
Ze zochten een goed tehuis voor de planter, nou kom maar op, kan mooi in de gerestaureerde boet op de achtergrond!

Reacties

Aswinmf
Wat voor trekker staat ervoor? Een farmall toch of cormick
JD 6430 The Best
Wij gaan nog een keer 1 element van zon planter kopen om achter de iseki te hangen 😉
AW217
@AswinmfMc Cormick D217 Standaard
Gerrit GBo
@AW217 Prachtige combinatie!!
AW217
@Gerrit GBo Dank! Ding is gebruiksklaar, alles werkt nog. We willen nog wel een keer echt gaan planten. We hebben ook al zo'n Romas rooiertje staan.
Gerrit GBo
@AW217 Aha, ik hoop dat we daar foto's van gaan zien. De gerestaureerde schuur is van jou?? Ik heb ze wel eens vaker gezien en vind het een bijzonder model, is de opzet van deze vorm vanwege speciale redenen? Het lijkt nu net of er nog een voorhuis aangezet moest worden maar dat alleen de schuur gebouwd is.
manus
Mooie combi!!
AW217
@Gerrit GBoJa deze boet is van ons.Dit zijn karakteristieke Texelse schapenboeten, die je nergens anders vind. Waren bedoeld voor hooiopslag voor schapen(en dus geen schaapskooi) Omdat de boerderijen meest in het dorp stonden, bouwden ze deze boeten in het land. De rechte voorkant is altijd naar het oosten gericht, daar kunnen dan de wagens hooi langs, en via een luik in de gevel kon het hooi naar binnen.
De restauratie gaat met subsidie, anders is het niet te betalen en raken ze in verval.
Als ik vanuit huis naar buiten kijk zie ik er 7 staan! en dan zie ik onze eige nog niet eens.
google.nl/search/…
RF-HanomagR19
Mooi spul, 2 rijen per keer?
AW217
RF-HanomagR19
Sow die voorraad bak is ook een stuk groter als bij ons 😃 en nog mooi in de verf ook.

31 maart gaan we het stuk ploegen, week erna waarschijnlijk poten.
Gerrit GBo
@AW217 Oké, bedankt voor de uitleg, ik dacht dat ik deze vorm in Noord Holland wel eens meer heb gezien maar ik zal mij wel vergissen. In ieder geval een erg mooi spul zo met de Boet en de Vicon.
AW217
@RF-HanomagR19Hij is jaren terug opgeknapt, om daarna jaarlijks aan het planten te gaan. Leuke planning, maar je moet toch ook naar de toestand van de grond kijken. Als het net flink geregend heeft zou ik het land niet op gaan. Dat is het boer zijn he, pakken als 't goed is.
AW217
@Gerrit GBo Die boet word een soort museum (prive verzameling) van allemaal oude boeren gerief. Komt nog regelmatig spul bij. Deze week een bietenmolen en een heel oud alfa laval melkmachientje gescoord.
RF-HanomagR19
@AW217
Vanzelf sprekend, ga ook echt niet planten in de regen. Ze (overige leden) moeten alleen uitzoeken welk soort aardappels we moeten hebben, want we willen ze op 10&11 augustus gaan rooien (datum oogstfeest). Waren al hele discussies over afgelopen dinsdag avond op de ledenvergadering 😛 men beweerde dat sommige er dan te kort in zaten en de velletje er afging bij het rooien (?)
SJB533
texel.net/nl/over-texel/…

Werden de schapen eigenlijk wel op stal gedreven? En koeien dan?
AW217
Ruim voor de tijd loof eraf halen, sterven ze af en vellen ze niet zo. Maar ik heb eigenlijk meer verstand van koeien en gras.
AW217
@SJB533
Goeie link Sjoerd, de schapen kwamen alleen met de lammerij binnen, maar dat was dan in de boerderij( stolp) die in het dorp stond, en niet in een boet.
Die boerderij stolpen hadden ook een grupstal waar de koeien gemolken werden s'winters. S'zomers molken ze in het land.
SJB533
@AW217
Aha, weer wat geleerd 😉 Jullie Texelaars hadden dus meer dan schapen 😉 De boet is feitelijk niet meer dan een hooizolder in t veld, maar dan met een machinestalling eronder?
AW217
Biijna goed, er zit geen zolder in. Hooi werd in het "vak" (tussen de 4-kantpalen) vanaf de grond gedaan, en de voerbakken en ruiven en ander klein spul er omheen. Ooit waren er 430 melkleveranciers op Texel (bussentijdperk), nu nog maar 10% daarvan. En akkerbouw en bollen.
SJB533
Aha, hooivak kan ook ja.

Melk kwam enkel van de koeien, begrijp ik? Hoe groot is het gemiddelde melkveebedrijf dan?
AW217
Nu gemiddeld 60-65 koeien gok ik. Anders kom je eens deze kant op, bijvoorbeeld met pinksteren. otmv-texel.nl/pinksterevenement%202012.html/
SJB533
@AW217

Ik probeer t!
JD 6430 The Best
@RF-HanomagR19 je moet de plant doodspuiten.en dan lood eraf halen anders kan je ziekte verspreiden. Dan moet je loof klappen en lang genoeg wachten tot de aardappels geen vel meer loslaten. Vraag wel ff aan men vader welke middels je moet gebruiken 😉
AW217
@SJB533 Leuk !
larss
@AW217 is deze vicon poter misschien te koop of weet u er nog een te staan?
AW217
@larssNee deze is niet te koop. Flink zoeken op verkoopsites en advertentie's in bv clubbladen van oude trekker clubs. Of zelf een "gevraagd" advertentie zetten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Koningsplanter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!