Foto van een Claas Quantum 4700 P, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door arjanvw op 14-03-2012 om 13:51:32, met 16 reacties.

Claas Quantum 4700 P

129 foto's van @arjanvw

arjanvw
Foto van een Claas Quantum 4700 P, bezig met poseren.

Reacties

Ruben-Wind
Mooie wagen. Nieuw?
rickjd
Prachtige wagen! veel plezier 😃
Kamps
Die 640 speelt er straks mee, maar monster karren!
Ruben-Wind
Als die 640 in fendt kleuren voor de wagen komt. Had ik hem toch weer liever in claas kleuren gezien.

Wat is trouwens het verschil tussen P of niks er achter of S.
massey8690
S is met doseerwalsen geloof ik, p is kaal 😉
wij hebben dezelfde wagen, alleen ander type dissel volgens mij, een trekker van 125pk incl boost leg je er mooi plat voor is mijn ervaring 😛
Ruben-Wind
Hmm had al zon vermoeden. Maar wat als er dan niks achter staat. Wij hebben opt werk een 5500 waar niks achter staat geloof ik.
Daar staat der trouwens een fedt 711 voor die kan hem moeilijk de kuil op drukken als de bult mooi hoog is.
arjanvw
@ Ruben wind

Het is een nieuwe, maar overjarige wagen. We hebben er een Claas 3500 P op ingeruild. Hopelijk bevalt deze net zo goed!
fendt-412
Quote @arjanvw:
We hebben er een Claas 3500 P op ingeruild. Hopelijk bevalt deze net zo goed!

Wou die wagen nog wat snijden dan? Ook een met aandrijfketting of al een tandwielbak naar de rotor, hoe lang ging die ongeveer mee?
Echt snijden wou onze wagen niet, net alsof het gras tussen de messen door gewurgd werd, wat ook met nieuwe messen het geval was. Trok daarom vrij zwaar en snijden deed hij nog niet.
Kamps
@Ruben-Wind P wagen heeft geen walsen S is van Silieren, otw met walsen zitten ook nog wat kleine verschillen bij het snijwerk, zo evcen uit mn hoofd, officieel heeft elke wagen een P of een S kan zijn dat de sticker er niet zit maar zalt alsnog op t typeplaatje staan
Ruben-Wind
Hmm oke. Dan weet ik dat ook weer.
massey8690
Deze wagen is zowiezo zwaarder/degelijker gebouwd, dus zal wel net zo goed bevallen, achteruit de bult op moet toch niet zo'n probleem wezen, tenminste als je hem aan de ondertrekhaak hebt 😉 de 714 van de buurman doet het met een rapide 2085 een paar meter de lucht in, dus zal dit bakkie ook moeten lukken 😛
arjanvw
@ Fendt 412

De 3500P heeft bij ons altijd goed gesneden, we hebben de wagen 8 seizoenen gebruikt en was 5 jaar oud toen we hem kochten. We hebben 2 keer de aandrijfketting vervangen en èèn keer alle pick-up tanden. Verder hebben we er geen storing mee gehad. Nu heeft de wagen groot onderhoud nodig zoals afstrijkers vernieuwen en pick-up reviseren en nog wat kleine dingen. Ze boden de 4700 P voor een zeer scherpe prijs aan omdat hij overjarig is. Voor ons was dit interessanter dan de oude reviseren. De nieuwe is 4m3 groter en heeft grotere en bredere banden en een meelopend gestuurde as.

Jullie hebben de 3500 P ingeruild voor een Lely toch? Bevalt die goed?
Ruben-Wind
Beetje te spreken over deze wagen?
arjanvw
@Ruben-Wind Op zich doet hij het wel goed, vorig jaar goed gedraaid. Jaar daarvoor veel trammelant met de rollen in de pick-up gehad. Zijn toen allemaal vervangen en vorig jaar geen storing gehad. Het nadeel van deze wagen is het naar beneden staande remcilinders, bij het achteruit de kuil oprijden begint dat te stropen en kost dus veel kracht... Ook mocht hij wel wat sneller lossen. De laadautomaat werkt overigens super!
Ruben-Wind
@arjanvw die wieltjes in de pick up konden wij bij de 6800 ook elk jaar wisselen ja. Laad automaat op de 6800 is wel goed, van de 5500 niet. Frame van de 6800 is ook gescheurd 1 seizoen terug. Opzich om te werken geen verkeerde wagens maar naar mijn mening wat te licht gebouwd vergeleken met andere merken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Quantum 4700 P ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!