Foto van een Vredo VT 2516, bezig met snippers lossen. Foto is geplaatst door lucas712 op 06-05-2012 om 19:41:15, met 44 reacties.

Vredo VT 2516

lucas712
Foto van een Vredo VT 2516, bezig met snippers lossen

Reacties

jehan
He waarom niet gelijk in containers kiepen
DESLAGERURRE
@jehan dan moeten die er wel zijn 😃
jehan
Ja kwestie van plannen he
Boswachter
Steeds meer houtchips worden in walkingfloors vervoerd en niet meer in comtainerbakken. Kan je ook meer mee nemen dan met twee container bakken.
jehan
@Boswachter we deden het eerst ook op een hoop kiepen maar zijn er vanaf gestapt ..nu zetten we containers bij grote klussen neer ..scheelt nogal in arbeid en geld
DESLAGERURRE
@jehan alleen 1 kraan ja .. denk dat dit sneller werkt .. de chipper hoeft niet te wachten vrachtwagen hoeft niet te wachten (a100euro per uur ) .. kippen en wegwezen ...
lucas712
Dit was hier veel makkelijker en bracht zelfde geld op dan ken je veel beter zo doen. komen met een kraanauto ophalen dus was wel makkelijk
jehan
Onzin slager je laat er gewoon een stel neer zetten en begint dan met chippen onder tijds kan vrachtwagen mooi heen en weer rijden met containers ..a 100euro per uur pffffft wat een bedrag zeg hier in de regio zijn ze goedkoper
Boswachter
Hoezo scheelt nogal in tijd en arbeid ?? Als wij klussen hebben waar 800 kuub houtchips weg komen gaan we niet containerbakken vol laden. Dan mag er wel een hele rij met contanierbakjes klaar staan 😃 En met hoogkipper kan je een containerbak ook niet mooi volladen.
lucas712
Dat volladen gaat nog wel we hebben in twee keer een container vol. meestal hebben ze dan zat gewicht.
jehan
Hoor het al wel iedereen doet het op zn eigen manier ..wij hebben met beide ervaring en dat met container bakken bevalt ons het best ..wij hebben dan ook weinig klussen waar we 800 uub tegelijk chippen ..
DESLAGERURRE
@jehan niks onzin .. werken hier veel met opleggers .. dan moet de vrachtwagen wachten .. en met die 100 euro per uur ben ik nog niet zo heel ver mis ..
Boswachter
Hoeveel ton zit er dan in de bak ? kuub houtchips is 800 kg ?
DESLAGERURRE
@jehan 2 oud collega's rijden ook snippers ... 😉
jehan
Nee daniel een kuub weegt geen 800 kilo..
Boswachter
Maar walkingfloors laden ze ook niet tot de kop toe vol. Dan zijn ze ook veel te zwaar! Veel houtchips bij ons weg zijn naar Duitsland gegaan. En daar controleren ze nogal streng op overgewicht.
Boswachter
@jehan Ligt aan het soort hout. Met of zonder blad.
jehan
Toen we hier 1400 kuub snippers hadden liggen kwam dr mooi de broei in en dat betekent minder kilos in een bak ..kiep je het regelrecht in een container dan worden de containers verwisseld en je hebt veelminder broei omdat ze eerder weg zijn ..als we die verschillen er bij rekenen dan weet ik genoeg
janrus
@Boswachter

Dat is een kwestie van willen. Bij ons roeren ze er een keer met het kraantje door de snippers heen en dan zitten de containers rond vol.
jehan
@Boswachter klopt daniel die walkingfloor werden hier ook maar 80% gevuld ..jammer is dat dan nemen ze net zoveelkuubs mee als hier de container wagens
DESLAGERURRE
@Boswachter al eens opleggers van logispan gehad daniel ?
Boswachter
@DESLAGERURRE Nee dit jaar niet. Veltink uit Hardenberg en en van Blik groep uit Akkrum en trailers van Duitse transportbedrijven. Met chauffeurs die de cabine niet eens uit komen :lol:
Boswachter
@janrus Dan moet er wel een mobiele kraan in de buurt zijn. En dat is bij SBB vaak niet het geval.
DESLAGERURRE
@Boswachter trouwens .. was laatst lekker rustig in de wilgen :lol:
Boswachter
Zo vaak kom je hier niet meer langs toch ? 😛
lucas712
@Boswachter kraan van de chipper bedoelt ie denk doe ik ook nog wel is of ff een stammetje en dan aanstampen
DESLAGERURRE
@Boswachter midden in de nacht 😉 vanuit de veenhoop ... ik ga altijd bij jou langs .. die anderen gaan volgens mij over nijbeets
janrus
@Boswachter

Doen ze met het kraantje van de chipper.
Boswachter
Oke maar over De Wilgen en De Veenhoop is een mooiere route toch... :lol:
Boswachter
@janrus Ja dat is dan wel handig. Maar als ze bij ons aan het hout chippen zijn rijdt er altijd een kipper tussen. Anders kost het te veel tijd om te legen. Wij zijn nooit echt dicht bij de weg aan het werk.
DESLAGERURRE
Wanneer gaan ze daar een keer wat aan die weg doen ??? god .. ik kwam los uit de stoel .. maar goed dat het een spacecab xl was :lol: anders had ik mij lelijk gestoten aan het dak :lol: ... wat een bult in het asvalt :? .. en nee niet die drempel bij je voor 't huis :lol:
GroenalsGras
Me pa laad ongeveer 8 walkingfloors per week maar dan met bijna alleen maar grovere snippers, 100 kuub per trailer en dan word het ook nog aangestampt met een mobiele kraan. Die wegen meestal niet veel meer als 45 ton met een kleine kop erop. Scheelt dat dan echt zo enorm met die fijne snippers?
maartendankers
Quote @Boswachter:
Met chauffeurs die de cabine niet eens uit komen :lol:
Eraf trappen!
janrus
@Boswachter
En dat doen wij weer niet. Als we ver van de weg zitten of er kan niet gereden worden met vrachtwagens. Dan die we het met de container carrier. Komt haast niet voor dat we het los storten. Alleen voor de staat. Wie hackt er bij jullie dan Ten Berge?
BartVALTRAdriver
Mooie combinatie!
Mechanische PTO? (voor de chipper aandrijving)
lucas712
Ja mechanisch, zit zuidberg op kan twee kanten opdraaien
Boswachter
@janrus Het grote werk gaat allemaal via Staatsbosbeheer Dienstverlening. En daar draaien Ten Berge, Bruinenberg en Zweverink veel voor.
En de kleinere klussen doet J. Bakker of nog een andere loonwerker.
BartVALTRAdriver
Oke!
lucas712
@GerbertXL hier kun je het misschien zien plaatje op de grijper
GerbertXL
@lucas712 ik zie geen plaatje ofzo maar ik zie wel dat jij de slangen naar buiten hebt staan ipv gelijk naar boven, dat is niet zo verkeerd denk ik.
lucas712
@GerbertXL ik bedoel de slangen naar de cilinder van de grijper daar hadden we het meest last verder naar boven niet vaak
GerbertXL
@lucas712 ah ik snap wat je bedoelt. Ik had dus problemen met de bovenkant, waar ze alle vier uit het draaistuk komen. Maar ik hoop dat het gewoon een gebrek aan ervaring is 😅
lucas712
@GerbertXL haha alle begin is moeilijk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vredo VT 2516 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!