Foto van een Steyr 9000 Serie, bezig met gras inkuilen.1 ste snede op afstand. Foto is geplaatst door Baltus_steyr op 07-06-2012 om 21:11:04, met 37 reacties.

miedema Presto

Baltus_steyr
Foto van een Steyr 9000 Serie, bezig met gras inkuilen.1 ste snede op afstand

Reacties

remcotrekker
Ff kijken wat er nog bij in kan:P haha heb ik ook wel eens! is gewoon ervaring dan heb je dat niet meer nodig:P
Baltus_steyr
Nou probeer zown wagen ma is vierkant vol te krijgen, lukt je echt niet!!!
radium45
Hij heeft de messenbalk ook nog teruggeklapt.
radium45
Ik, radium45 en dickt hebben dit object verplaatst van Tractoren Steyr 9000 Serie (Gras inkuilen) naar Tractoren miedema Presto (Gras inkuilen)
Baltus_steyr
@radium45 Messenbalk loopt heel rustig terug, dus die moet je constant druk op zetten. Hij was het vergeten druk op te houden, dus ja mooi lang gerij geladen. hij heeft geladen!haha. Scheelt dat het maar een vrachtje was..
radium45
@Baltus_steyr

Was vrij standaard bij deze wagens, ik heb er meteen een blokkeerkraan tussen gezet.
SJB533
@radium45
Hoe kwam dat dan?
radium45
@SJB533

Lekkage in de ventielen/cilinders? Zat wel een controlelamp op de kast, je zag dus gelijk dat de balk niet op de plaats zat. Gewoon af en toe op de knop drukken om het dink weer druk te geven.
SJB533
@radium45
Of een ander montagesysteem, dan bijv BSL, Taarup of Mengele?
radium45
@SJB533

Standaardbeveiliging was dat de hele balk middels accumulator uit kon wijken bij een opstakel, werkt voor geen meter. wij hebben toen een ander gekregen waarbij elk mes via veren beveiligd was. Snijkwaliteit van deze wagens was niet om naar huis te schrijven, het was niet handig om deze naast een Taarup bij dezelfde boer te laten lopen.
SJB533
@radium45
Leuke wagens om de kop af te halen dus? Mooie grote laadvloer 😃
radium45
@SJB533

Wij hebben er ook een oprijwagen van gemaakt, als je nog Presto aandrijfdelen zoekt? 😃
SJB533
@radium45
Miedema is niet mijn merk 😃 Doe mij maar spul uit Gunzburg 😄 Al was pa ook wel gek met zon lattenwagen uit Stadtlohn

Wij hebben al eens een BSL gekopt. Mooie wagen voor balen laden. 5 meter lang, 2 breed.
Baltus_steyr
@radium45 Achteraf is deze wagen voor ons ook niet helemaal top, net zoals je zegt snijdt niet goed/fijn, en er kunne maar 13 messen in. Had eigenlijk wel minimaal het dubbele in gemogen. En ik heb het idee tegen over andere goede wagens, dat rotor zwaar laad. Maar je kunt er wel goed en snel mee laden!.
casejxu
@Baltus_steyr wat waren voor jou de minpunten van deze wagen om over te gaan op een taarup??
Baltus_steyr
@casejxu Toch wel het meeste de snijkwaliteit!!. Het laden ging vrij mooi alleen het snijden was best een drama. In theorie zou die op 10 cm moeten snijden, maar in praktijk was dat vaak al een stuk langer omdat deze rotor het gras alsware schuin meeneemt en dus ook schuin langs de messen snijdt. Ik heb later in het midden een aantal messen bij in gemaakt. Maar het snijden werdt er niet veel beter op. Terwijl ( ik het idee heb) dat er de zelfde rotor in licht als een strautmann en daar hoor je anders geen verkeerde verhalen over. Toen over gegaan op een taarup. Met versleten rotor gekocht, jaar erop rotor verstevigt en nu loopt die weer vrij mooi. En deze snijdt veeeelen maler beter en betrouwbaarder als de Miedema.
casejxu
@Baltus_steyr aha hoeveel messen konden er in bij jullie?? Bij beverdam staat er een met meer dan 20. Die zou toch wel moeten snijden? Die rotor is zo lekker bomvrij. Heb al een paar taarup s gekeken en bij die alle lagen de sterren al los op de rotor. Dan is er volgens mij niks meer van te maken
Baltus_steyr
@casejxu als jij je gras nog fatsoenlijk gesneden wilt hebben zou ik toch echt wel voor een taarup kiezen. Heb gister ook nog een 25 hectare ingekuild ( 5 de snee zat niet zo dik op) messen op 8 cm wagen gaf geen kick. alleen nu lag het aan de trekker die 80 a 85 pk geeft. Ik zou je deze wagen echter aanraden ipv die Miedema marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
casejxu
@Baltus_steyr dan zit ik met de hoogte ivm de schuur:(
Baltus_steyr
@casejxu dan zou je voor een orginele 1030 moeten gaan. Die klap je met 5 min het hele boven bouw in mekaar. dan past die nog in een denk ik 2 meter hoge schuur in. Als je beetje vlot wilt oprapen voor boeren doen met weinig geld en goed gesneden gras zou je denk ik het beste voor een taarup gaan denk ik!! Anders vraag mede gebruikers van een taarup er ook even naar!!
newholland6640
@Baltus_steyr

Ik heb pas besloten dat het voor ons definitief geen taarup wordt.
GROENEDEERE
@newholland6640 waarom geen taarup?
Beste karren ooot gemaakt in die tijd.
Zeer jammer dat taarup nooit is door gaan ontwikkelen
newholland6640
@GROENEDEERE d

in die tijd misschien wel.
Zat er al een poosje over te wikken en te wegen.
Laatst mee geweest met een taarup. Het vraagt nogal veel vermogen. En je hebt gewoon 0,0000 zicht op het pick up.

Ik denk dat ik met een oud type super vitesse met rotor weinig tot niks meer betaal en een wagen heb die veel minder vermogen vraagt.
GROENEDEERE
@newholland6640
Dat vermogen dat gevraagd wordt is uiteraard ook te verklaren.
Meer messen in de invoering dus een betere kwaliteit in de kuil.
De pottinger met dezelfde leeftijd zullen vaak tot het bot versleten zijn.
Het is natuurlijk je eigen keus.
newholland6640
@GROENEDEERE

Zaten in dit geval maar een paar meer messen in dan in onze wagen. Heb het idee dat een strautmann veel minder vermogen vraagt.

Er zijn er nog genoeg te vinden die niet tot op het bot versleten zijn. Die taarups staan er ook bij bosjes op internet kats versleten.

Ja gelukkig wel. Als je zicht op het pickup niet gewend bent zal er best mee te werken zijn, voor mij gaat het plezier er dan wel vanaf
Baltus_steyr
@newholland6640 het vraagt nogal een vermogen? ik vindt dat die wagens juist heel licht lopen. Als je er een strautmann ernaast zet zou het volgensmij net zo veel vermogen vragen!! Wij werken hier altijd met een 80 a 85 pk trekker en dit gaat PRIMA. ja oke op het laatste als je de wagen vol moet proppen gaat de snelheid wat naar beneden, maar je hebt er niet een (te ) grote trekker voor staan zo is het een behoud van de wagen. En het snijdt ook goed en kort, en dat voor een boeren wagen uit de jaren 80/90 voor weinig geld.
newholland6640
@Baltus_steyr hoeveel messen heb je erin dan?
Baltus_steyr
@newholland6640 ik dacht een stuk of 36. Aan de buitenkant op helft vd messen staan dus op 8 cm en in het midden vd messenbalk op 4 cm staan.
newholland6640
@Baltus_steyr

Oke dat valt me alles mee. hoe hard rijd je gemiddeld?
Baltus_steyr
@newholland6640 mooie dikke zwillen geharkt met een kuhn dubbele zij afleg laad ik dan in het begin rond de 12 km. met het afladen zit ik dan gemiddeld tussen de 7 en 10 km .
casejxu
@Baltus_steyr die mening deel ik. Met ingeklapte bovenbouw 2.5 meter hoog. Perfect voor ons. Heb nu weer een ander op t oog en hoop dat die mensen even reageren. Anders een Pottinger Europrofi op t oog. Die zijn ook inklapbaar
newholland6640
@casejxu

Lijken mij ook prachtige wagens voor een normale prijs!
casejxu
@newholland6640 had al een mooie opknapper gezien 😃
newholland6640
@casejxu

Niet bij beverdam kopen
casejxu
radium45
@Baltus_steyr

Wij hadden later een dubbele messenbak, kon die op 5 centimeter. Vroeg alleen gigantisch veel vermogen in taai gras.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Presto ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!