Foto van een New Holland BB 9070, hier is goed te zien hoe ver de assen uit elkaar staan om de, technisch zo hoog mogelijke, wielen te kunnen monteren.

New Holland BB 9070

lakes
Foto van een New Holland BB 9070, hier is goed te zien hoe ver de assen uit elkaar staan om de, technisch zo hoog mogelijke, wielen te kunnen monteren.

Reacties

dx11
Hoezo zo ver uitelkaar?
Ik zou juist zeggen hoe dichter bij elkaar, hoe groter de wielen kunnen? Als hij nu 10graden pendelt komen de banden hoger als wanneer ze stak op elkaar zaten.
lakes
Die ruimte heb je nodig voor de wieluitslag van de hoge banden. Zoveel pendelslag heeft een pers niet nodig. Het is immers geen grondkar....
radium45
@dx11

wat bedoeld wordt is de afstand TUSSEN de wielen, als je een standaard afstand tussen de assen hebt ben je zeer beperkt qua grootte van de wielen, anders gaan ze mekaar aandrijven 😃
radium45
Goed verwoord zo?
Koe
@radium45 Zelfs ik snap het, dus lijkt me wel (A)
radium45
Ik had leraar moeten worden
dx11
@radium45 zeer zeker.
lakes
@radium niet meer dan duidelijk 😄
nico7530
@lakes : welke maat van banden staan er onder de pers???

bij mijn baas staan onder de dubbelas 650, deze zijn toch ni grotter of wel??
lakes
@nico7530 :

Wij hebben 580/65 r22,5 deze zijn 1,30 meter hoog.
Onder de oude pers zitten 600/50 r22,5 deze zijn 1,17 meter hoog.

Scheelt dus 13 cm.

Bij jullie zal er wel 650 of 620 /50 r 22,5 onder zitten. Die zijn 5 cm lager. Gevalletje alle beetjes helpen. Wij zitten hier op een veenweide gebied.

Bij een enkelas pers kan er wel 26,5 inch onder. Omdat de assen dan star zijn.

We hebben samen met de ZHE in maasdam alle mogelijke maten uitgezocht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland BB 9070 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!