kanten maaien.. Foto is geplaatst door Masseyfergusondriver op 25-07-2012 om 22:48:12, met 18 reacties.

Massey Ferguson 6460

Kanten maaien.

Reacties

NH-Ford
Uh? bok een stuk verlengt?
vondt al raar dat je pa laatst met dubbellucht eraan kon maaien 😛
Klopt, ongeveer een meter verlengt. werkt veel fijner zo. De tweede poulie dubbel gemaakt, en daarvandaan naar de derde die aan de maaier zit. Dit is de derde maaier wel al die aan deze bok hangt.
NH-Ford
Verrek, das niet gek, mooi stukkie verder van wal af en makkelijker te sturen.
haha, de kantenmaaier van ons is eigenlijk langzamerhand ook al weer aan vervanging toe na 7 jaar.
Dan heb je het goed gedaan met die 7 jaar. Ik ken iemand die er 2 of 3 in een jaar afmaait, als je daar in de werkplaats komt ligt er ook bijna altijd een maaier op de kop, en op de kipper ligt er vaak ook wel een voor het oud ijzer, wat ie er allemaal mee uitspookt is me nog steeds een raadsel.
Ik weet niet of hier wel weer een nieuwe 135 aankomt, ze worden steeds duurder en schaarser.
NH-Ford
Nja, moet wel zeggen dat er al wel nieuwe onderschotels onder gekomen zijn, beetje eigen domheid, in vergeten hoekje achter schuur blijven staan in winter, met bagger de schotel, bingo.
verder wel is lagertje van onderschotel vervangen, laatst stond ik met verbazing naar de onderschotels te kijken, wat ze ermee gemaaid hebben weet ik niet, maar randen waren zo haveloos en scherp. beetje onbalans zit er zo langzamerhand ook wel in 😉
wij hebben 165, 185 moet ook nog wel goed gaan, breder schijnt niet echt te werken wel is gehoord.
zou dan liever een 2mtr met transportbandje achter kneuzer hebben, mja, kunne ze niet meer met de kleinste trekker maaien 😃
Hier sleutelen we er ook wel aan hoor, maar op den duur zijn ze echt helemaal op, trillen en herrie maken. en zie dan maar eens een redelijke 135 te krijgen, allemaal slecht en ook nog eens duur. Als we naar een 165 overstappen moeten we de bok helemaal aanpassen, vandaar dat we altijd nog weer een 135 proberen te vinden.
eddie
Leuk systeem wel zo 😄 Wij hebben sinds dit jaar een afrasteringsmaaier dat wil ook donders mooi, alleen moet je wel stevige palen hebben.
@eddie zo'n driehoek maaier? die ook om de palen maait? Maar dan heb je wel al het gras nog onder het draad liggen.
eddie
Nee geen driehoekmaaier, zo 1 >> landbouwbenodigdheden.nl/index.php/…
@eddie Oké, is wel makkelijk, alleen jammer dat ie niet aan de achterkant maait. We moeten nu ook altijd nog 1 keer per jaar met de bosmaaier achter de palen langs, anders krijg je er zo struiken. Ik zat nog wel eens te denken aan zo'n driehoek maaier.
massey8690
Prachtig systeem, het blijft een bezigheid met die kantenmaaiers, heb hem precies net ook weer opgelapt 😛 hej ook meenemers op de trommels gelast oid? bij onze 165 laat ie 9 van de 10 keer wel een strook liggen tussen de schotels.
@massey8690 deze heeft tussen de trommels een meedraaiende ploegschijf, die met een V-snaar wordt aangedreven vanaf de poulie die de maaier aandrijft. zodat ie het gras echt goed op de andere trommel wegwerkt.
massey8690
Aha bliksem, dan hej d'r nog al wat werk van gemaakt 😛
zoiets zaten wij ook te denken, hebben er al verschillende platen ijzer (schuin) tussen gelast maar wou allemaal niet werken, ging verstoppen.
komt uiteindelijk idd altijd weer uit op een aangedreven iets tussen de trommels, dat werkt dus blijkbaar wel mooi 😛
looman
Sow, knap stukje werk, dus je hebt nogal ervaring met die pz maaiers !
J asper
Hoe werkt dit precies dan? Heb je meer foto's? Lijkt me wel heel mooi werken zo.
+1
@J asper Beide trommels van de maaier naar binnen laten draaien. Bij deze maaier zat er nog een aangedreven schijf tussen de trommels in. Tegenwoordig hebben we een vicon 190. Daarbij een iets ander systeem tussen de trommels toegepast. De vicon spuit het gras gewoon met flinke snelheid naar binnen. wij vinden het super werken en je hebt altijd nette slootkanten.
J asper
@Masseyfergusondriver Dat is toch een 185? Wat heb je daar tussen gemaakt dan. Lijkt mij ooit wel wat voor stal voeren. Maar dat zal wel niet meevallen. Sloten hebben we niet zoveel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6460 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!