Foto van een Vervaet hydro quad, bezig met bemesten.. Foto is geplaatst door JD-4450 op 05-08-2012 om 19:51:42, met 26 reacties.

Vervaet hydro quad

95 foto's van @JD-4450

JD-4450
Foto van een Vervaet hydro quad, bezig met bemesten.

Reacties

joostmc-cormick
Best wel woest eerlijk gezegt 😄
RvM96
Maar niet zo wendbaar als een trike
ome joop
Veel wendbaarder dan een trike
SJB533
@ome joop
Verklaar je nader...
houthandel1056
4wiel gestuurd neem ik dan aan
@ome joop echt niet
hobbyboer
@ome joop

Mooi dat je het weer aandurft om op dit forum iets te zeggen over 4- of 3-wielers!

Enkele jaren terug heb ik zo nu en dan de discussie ook een beetje gevolgd en ik vond het altijd mooi om te lezen en af en toe stak ik er ook nog wat van op.

Jammer dat er altijd een paar waren die zo fel tegen je in gingen. In mijn ogen had je vaker gelijk dan dat je het kreeg van enkele fanatiekelingen.

Ga lekker door met je mening te geven en trek je niet te veel aan van de reacties daarop, zou ik zeggen.
hobbyboer
Quote @JoriskleinGunnewiek:
echt niet

Haha, wellus, nietus ....

Het is maar net wat je wendbaar noemt, toch?

Verwoord ik het goed als een 3-wieler scherper kan sturen, maar dat een 4-wieler minder ruimte nodig heeft om een krappe inrit in of uit te draaien?
dx11
Quote @hobbyboer:
krappe inrit in of uit te draaien?
de latere vvt300 had ook een gestuurde achteras meen ik
SJB533
@dx11
Enkel de 12000 liter, volgens mij. De 10000 had het niet...
hobbyboer
@dx11 Goed idee! We gaan de discussie nog ingewikkelder maken door verschillende soorten 3- en 4-wielers tegelijk te behandelen... haha
dx11
@hobbyboer goed beargumenteerde weerstand is vast en zeker wel welkom 😛
@hobbyboer ik heb het afgelopen zomer gebruik mogen maken van een vierwiellige hondegang machine. Ik weet waar ik nu over praat
hobbyboer
@JoriskleinGunnewiek

Ok, dat is mooi!

Een iets beter geargumenteerde gebruikers ervaring zou ik (en ik vermoed vele mede-lezers) erg op prijs stellen.

Een "echt niet" vind ik erg summier, maar je bent mij (ons) natuurlijk niets verplicht!
Ritchie
Mooie machine, jammer dat het een flop was.
ome joop
Was geen flop maar ze willen hem graag als flop zien, 4 wielen geeft nu eenmaal meer draagvermogen, stabiliteit, gewichtverdeling en wendbaarheid.
RuudBus
Draagvermogen en stabiliteit ja, gewichtsverdeling bij een machine die in hondengang loopt is niet 25-25-25-25 en wendbaarheid.............?
ome joop
De bekende rooie mestvoertuigen verschillen anderhalve ton per achterwiel dat verschil is meer dan bij n hondegang machine dan hen ik t nog nie over de verdeling voor/achter.
En ja wendbaarder dan 4 wiel gestuurd kan niet.
Kavelpad van 3.5 mtr en n inrit van minder dan 4 mtr met afrasteringen draai je zo in en weer uit probeer dat maar met 3 wielen.
Mocht t je lukken dan ben je iig de lak van de voorvork en van de inmiddels veel te brede kappen wel kwijt.
@ome joop die wenbaarheid met zo'n vierwielige machine viel mij reuze tegen. Ik heb zeker een aantal inritten gehad waar ik beter met een driewieler in kon komen dan met een vierwieler. En het draaien op de kopakker was helemaal een ramp maar dat kon ook te maken hebben met de chauffeur. 😉
SJB533
Draaicirkel bedoel je? Dat scheelt idd anderhalve meter. Ten gunste van de driepoot, welteverstaan!
ome joop
Ligt idd aan chauffeur????????
Draaicirkel is totaal niet van belang. T is meer t probleem van n te lange machine in combie met starre achteras. Wielbasis schelen ze 1.8 mtr heb ik t nog nie eens over de nog langere 18 m3 uitvoering met die wipwap wiellekes d'r bij aan
JD-4450
Zullen we het erop houden dat het beide z'n voor en nadelen heeft?
bij tillaar hadden ze destijds ook een 14m3 trike, ik heb dus wel een en ander kunnen vergelijken, maar ik heb niet echt een voorkeur.
ome joop
N VT is echt niet heilig dat weet ik ook wel maar wat wel heilig is dat die zuigarm voorop, niet voor niks dat hier en daar op 3 en 5 wielers ook een armpje voorop wordt gebouwd, hier in de buurt ook 1 die ooit een VT had, helaas worden er sinds die arm erop zit geen fotos meer gemaakt
@ome joop over zuigarm gesproken vond ik dat ding ook gevaarlijk in de weg zitten bij de vierwieler. En de draaicirkel viel mij ook ontzettend tegen.
ome joop
Gevalletje van laatste woord willen hebben, prima je martelt maar met je koppelslangetjes.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet hydro quad ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!