Bekijk het hele verhaal: http://www.landbouwfoto.nl/2012/09/uittesten-van-een-nieuwe-mest-combinatie/

Schouten Bemester

Koe
Bekijk het hele verhaal: landbouwfoto.nl/2012/09/…

Reacties

deerefan
Wat een gevaarte zo 😛
jelledexta
Das mooi, wordt alleen wel weer een zwaar spulletje
Koe
@jelledexta Klopt, maar winst is nu wel te halen in de gewichtsverdeling, voorop haspels, achterop bemester, in het midden buffertank. Combinatie loopt bijna stationair in hondengang over het land.

Een reguliere trekker heeft al snel veel gewicht op de achterbanden, waardoor die gaat sporen. Maarja, wie t doet moet t weten, elk systeem heeft zo z'n voordelen
johndeere6506
@Koe plus dat deze trekker in hondegang loopt
jelledexta
@Koe hondengang is zeker een pluspunt, maar waarom geen regelbare bandenspanning?
Koe
@jelledexta Das geen punt, kan dr zo opgemaakt worden lijkt me
jelledexta
@Koe dat maakt hem alleen maar beter, als het er op zit toch, dus why not lijkt me?
Koe
T gaat hier nog om een prototype-machine, waarbij nog niet eens zeker was dat het ging werken. T was allemaal aan elkaar gebakken, en dr opgebouwd, en toen direct aan draai. GPS, regelbare bandenspanning etc. zal bij het definitieve model gewoon leverbaar zijn lijkt me
jelledexta
@Koe o, ja dat verandert de zaak natuurlijk. Maar wel een hele mooie combi!
jmos
Hier lijkt mij wel wat in te zitten. alleen jammer dat de xerion-moddellen niet lager gaan dan 380pk. krijg je zo‘n zware machine van.
claasxerionfan
Mooie foto +1
bertd
@jmos
jawel hoor, gaan van 330 pk tot ergens 520 pk maar qua gewicht blijft de 330 natuurlijk gelijk aan de 380 versie 😉
jmos
@bertd
is de 3300 nog leverbaar dan? Ik heb hier het jaarprogramma claas 2012 en daar staat de 3300 niet meer in. In die van 2011 stond hij nog wel.
DETAIL_MAN
Ach als de trekker bijna stationair over het land rijdt, dan maakt die 380 pk nog niet zoveel uit ja. Er rijdt toch ook een 450pk? kniktrekker rond met sleepslang die schijnbaar ook relatief best zuinig was doordat hij weinig toeren hoeft te maken.

Wat ik trouwens zag bij die andere foto's op de site, dat het voorste haspel omhoog klapt, maar heeft de chauffeur op de weg dan niet heel weinig zicht?
Ernst-Jan
@DETAIL_MAN
Dat zag ik ook, misschien wordt dat in de definitieve versie ook gewijzigd.

Er rijd idd ook een Case IH STX 400 rond in Grunn, volgens mij verbruikt die machine met zodebemesten een liter of 13 per uur en heeft daarbij een enorme capaciteit. Eigenlijk zouden ze die twee trekkers eens moeten vergelijken 😃
Fendt 311 LSA
@jmos Daarom rijden er toch nog rond?
fendt-412
Daar bij oudman knutselen ze ook wat af zeg 😛
Het idee is erg mooi, 1band per spoor en zon buffertank. Ben wel benieuwd naar de bodemdruk vergeleken met een normale trekker.

Wel een machtige trekker om ook eens op de maiskuil te zetten of eens stil te leggen voor een kilverbak, kun je nog eens wat mee.
bertd
@jmos
ah, daarvan ben ik niet op de hoogte?
Dat zou kunnen, durf me er niet over uit te spreken..
jmos
Quote @Fendt 311 LSA:
@jmos Daarom rijden er toch nog rond?

ja, dan zou je hem tweedehands kunnen kopen.
sandermiedema3
Die man heeft onze sleep slang ook gemaakt en onse pomp
jmos
Quote @DETAIL_MAN:
Wat ik trouwens zag bij die andere foto's op de site, dat het voorste haspel omhoog klapt, maar heeft de chauffeur op de weg dan niet heel weinig zicht?

dat denk ik ook. want op trekkerweb waar nu een filmpje staat rijdt hij over de weg met die bovenste rol naar beneden zodat hij eroverheen kan kijken.
stefan-renault
Mooiman, en ook makkelijk met zon buffertank
930triplemaaier
Als je er een bouwlandbemester aan hangt zul nog flink snelheid moeten maken en daarbij vergt het slepen van een slang op bouwland ook meer vermogen dus op bouwland zie ik em wel tot zn recht komen
wart
Mooi spul zo zeg pff!
zetor4ever
Prachtige foto!!
johndeere6230
@Koe

ben je gister soms op de ath geweest? 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schouten Bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!