Woensdag 5 september 2012, een Claas ETRION 400 op de AgroTechniek Holland 2012 te Biddinghuizen.''Soms moet je wat verder denken : ''Think out of the box'' om ontwikkelingen te forceren. Dat is de ac

Claas Etrion 400

4.024 foto's van @JD6930

JD6930
Woensdag 5 september 2012, een Claas ETRION 400 op de AgroTechniek Holland 2012 te Biddinghuizen.

''
Soms moet je wat verder denken : ''Think out of the box'' om ontwikkelingen te forceren. Dat is de achtergrond van dit CLAAS project. De ETRION 400 is een ontwerpstudie voor de toekomst, gemaakt door CLAAS POWER SYSTEMS (CPS). Het is geen tractor en ook geen prototype. Etrion staat voor Electrische aandrijving, Tracks (rupsen), Red (wielen), ION (van de Claas familienaam. 400 is een indicatie van het vermogen. Momenteel wordt bijna de helft van de CLAAS maaidorsers uitgeleverd op rupsen. Dat tractieconcept wordt hier verder uitgewerkt, maar dan gecombineerd met wielen om het draaien op kopakkers, met opgetrokken rupsen, te vereenvoudigen. Daarnaast biedt dit concept de mogelijkheid om de transportbreedte tot 3 meter te begrenzen. Zowel de wielen als de rupsen worden elektrisch aangedreven. De elektrische aandrijving kan worden gecombineerd met een conventionele verbrandingsmotor (hybride), maar ook met een brandstofcel. Wellicht kan ook zonne-energie als energiebron dienen voor de aandrijving. De bediening en aansturing geschiedt op afstand en in combinatie met GPS technologie. Hier zal sensortechnologie een belangrijke rol gaan spelen.
''

Uitleg van het bord wat bij de machine stond.

Geen prototype, dus verplaatsen naar ETRION 400!

Reacties

vosrolf
Ik heb hem wel zien staan op de beurs maar wat is dit eingelijk eeen trekker
JD6930
Quote @vosrolf:
maar wat is dit eingelijk eeen trekker

Geen. 😉

Uitleg staat in de beschrijving onder de foto! 😉
vosrolf
@JD6930 dus het is een combine?
jmos
Ik, JD6930 en deerefan hebben dit object verplaatst van Tractoren Claas prototype (Poseren) naar Tractoren Claas Etrion 400 (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Etrion 400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!