Foto van een Zettelmeyer ZL 1001, bezig met poseren. Steekas in 2en.. Foto is geplaatst door Jochemz op 25-09-2012 om 23:27:15, met 6 reacties.

Zettelmeyer ZL 1001

Jochemz
Foto van een Zettelmeyer ZL 1001, bezig met poseren. Steekas in 2en.

Reacties

maggi
Ik zag ook dat je een foto geplaatst had waar er een volle vracht balen achter de shovel zit, daar zijn shovels eigenlijk niet voor gemaakt, dat kan hier mee te maken hebben.
ValtraT202
@maggi Hoezo niet als ik vragen mag ze doen het ook met een verrijker die zijn er ook niet voor gemaakt ?
maggi
@ValtraT202

Eigenlijk zijn zulke assen er niet op berekend om zware dingen te trekken. Tuurlijk kan dat best een keer, maar om zo'n ding constand zware dingen te laten trekken is niet verstandig. Plus dat de hydrolische aandrijving het ook niet echt fijn vind, dus zal de hydroliekpomp ook vanzelf wel een keer aan de beurt zijn. ( komt vaker voor bij oude shovels )
Jochemz
Deze steekas is doormidden doordat de lasnaad van het "as huis" doorgescheurd was (na 25 jaar en 17000 uren. toen is het wiel er dus afgelopen en de steekas er een stuk uitgetrokken en heeft op de plaats van de breuk het hele gewicht van de shovel gekregen.

@maggi wees gerust, met deze shovel werd normaal nooit met een aanhanger gereden, enkel op het erf op de wagen te verplaatsen. Onze nieuwe shovel daarentegen is er wel voor "uitgerust" om een last te trekken. Daarom hebben we ook gekozen voor 1 met koppelomvormer (versnellingsbak) ipv hydraulisch aangedreven.
fendtinterfan
Laten we zeker zijn, dit komt niet van een zware lading, daarmee zijn de krachten heel constant. pieken, dat is waar deze assen slecht tegen kunnen. en zeker druk-krachten van zijwaarts kunnen ze niet tegen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zettelmeyer ZL 1001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!