Foto van een Dammann spuitmachine, bezig met poseren.Van den Borne aardappelen met hun nieuwe tandemasser. In een werkgang twee verschillende bespuitingen uitvoeren.

Damman spuitmachine

Jeer1
Foto van een Dammann spuitmachine, bezig met poseren.
Van den Borne aardappelen met hun nieuwe tandemasser. In een werkgang twee verschillende bespuitingen uitvoeren.

Reacties

JJ
Mooie foto! En een vrij zeldzame foto.
Deere Hunter
Wouw prachtige foto! toppertje!
Jeer1
@JJ Hoezo zeldzaam?
JJ
@Jeer1 Omdat deze spuit nog bijzonder weinig heeft gespoten dit seizoen. Omdat het nog allemaal niet naar behoren werkte.
Jeer1
@JJ Ohw dat wist ik niet, wat werkt er dan niet goed? Spuit is toch ook vrij laat geleverd in het seizoen.
JJ
@Jeer1 De spuit is een volgens mij minstens een half jaar later dan gepland.
De spuit heeft maar iets van 100ha gespoten dit jaar. Staat momenteel bij de dealer voor centrale smering op te bouwen.
956xlpower
Die centrale smering zat er mee de ATH al op hoor. Daarbij die heeft wel meer dan 100 ha gespoten. 100 ha, dat is 1 dag als ik een heel goeie dag heb. Weet jij hoe duur de spuitboom alleen al kost????????
956xlpower
Dikke fendt ervoor van misselijk veel geld en toeters en bellen en dan nog met raam open aant spuiten!!!!
jeroen13
Prachtige foto!
JJ
@956xlpower Spuit heeft niet veel meer dan 100 hectare gespoten. Spuit kost meer dan de 828. Jacob zei vorige week tegen mij de spuit staat bij de dealer voor centrale smering op te bouwen (misschien moest er nog iets bij)
agricondor
@Jeer1
Wat moet ik daar bij voorstellen.
In 1 werkgang 2 bespuitingen uitvoeren
Jeer1
@agricondor
In de spuit zitten twee tanken van 9000 liter en 3000 liter. De grootste tank dient voor phytopthora en volveldse herbicide bespuitingen. De "kleinere" dient voor plaatsspecifieke vloeibare kunstmeststoffen en voor zeer geconcentreerde herbiciden. De rode dingen aan de spuitboom zijn Fritzmeier gewassensoren en scannen continu het gewas en passen eventueel de dosering aan. Maar volgens @JJ zijn er wat opstartproblemen met de spuit. Het concept van twee tanken klinkt logisch en brandstofbesparend, al moeten alle leidingen etc wel dubbel uitgevoerd worden,daarom denk ik dat deze spuit erg duur is in de aanschaf.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Damman spuitmachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!