steekas van mijn ford super dexta, olie bij de remmen, keeringen zijn lek, iemand enig idee hoe ik dit los kan halen?

Fordson Super Dexta

geertsuperdexta
Steekas van mijn ford super dexta, olie bij de remmen, keeringen zijn lek, iemand enig idee hoe ik dit los kan halen?

Reacties

CVT6230
@geertsuperdexta Je zal hem los moeten persen, je zou dit kunnen doen door bv draadeinden te gebruiken en met een moer uit elkaar draaien.
geertsuperdexta
Oke, dat is idd ook een goeie tip, ik had namelijk een discussie met een maat die zij dat die lagerhouder er niet vanaf kon.... en ik wist dat dat wel kon maar hoe was even de vraag 😉
oldtimergek
Geertsuperdexta, ik heb dat al eens een paar keer gedaan.
kwestie van moet eraf draaien, lager goed warm stoken dan steekas op de kop en gewoon lagerhuis vasthouden en steekas eventueel op een blok hout naar beneden klappen. ( in principe hoe je een bezem op een steel krijgt.) Voor beschadiging van de spiebaan uitkijken dus op een blok hout.
Lager wordt er niet beter van, dus gewoon vernieuwen. Nieuwe lager ook goed warm maken, ik deed lager in bakje met spiritus en dat in de fik. Lager net mooi in de vlam en als ie goed heet was kun je hem zo om de as tikken. Succes.
oldtimergek
Afgelopen week net een steekas gewisseld. Van de donor super dexta in een andere super dexta gezet. Keerring en lager waren nog goed, dus gewoon zaakje omgewisseld.
Renze
Heb 2 jaar geleden een collega geholpen op het werk, we legden hem op een zware ijzeren bok met de rand, en dan houwen met de grote voorhamer. Was veel klappen nodig voordat hij eraf was.
geertsuperdexta
@oldtimergek

helemaal super! dan ga ik dat van de week is proberen.
johndeere510
@oldtimergek sinds wanneer stoken we lagers warm voor het monteren? is die ook gelijk naar de klote, kan je net zo goed je eerste gebruiken hea, als je hem gewoon een aantal keren op een blok hout laat vallen komt hij gewoon los, kan je je oude lager gewoon weer gebruiken, scheelt veel kosten,

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!