. Foto is geplaatst door kalverboer op 14-12-2012 om 19:04:40, met 15 reacties.

John Deere 4755

kalverboer
verwijderd

Reacties

caseihmx100
Dit is toch een amirikaan
kalverboer
@caseihmx100 nee deze komt uit nederland.
mdoornekamp
@kalverboer Hebben we in Nederland ook een jd fabriek dan 😄
JD3010
Quote @mdoornekamp:
Hebben we in Nederland ook een jd fabriek dan
Ja, in Horst, de veldspuiten.
Tom VB
Enschede was er ook nog.
aldertjd
Mooie uitlaat +1
mdoornekamp
@JD3010 O maar geen 4755's denk ik. En die spuiten zijn van een andermerk met een jd sticker er op
JD3010
@mdoornekamp Zo heeft JD wel meer merken met hun stikker erop, maar ik begrijp je wel.
Tom VB
Quote @mdoornekamp:
En die spuiten zijn van een andermerk met een jd sticker er op

Ja tuurlijk. Het was vroeger de Douven fabriek. Deze is overgenomen door Deere.
Wat mooi
JD6930
Quote @Tom VB:
Quote @mdoornekamp:
En die spuiten zijn van een andermerk met een jd sticker er op

Ja tuurlijk. Het was vroeger de Douven fabriek. Deze is overgenomen door Deere.

Inderdaad!

Wel een beetje kort door de bocht om meteen te zeggen dat het van een ander merk is. Het is toch algemeen bekend dat dat een John Deere fabriek is die ze van de Gebr Douven over hebben genomen ergens in de vorige eeuw, het jaar weet ik zo niet. Het is in iedergeval lang genoeg geleden om te zeggen dat het nu echte Deere spuiten zijn.

@mdoornekamp Jij bent zeker over het algemeen niet zo bekend in het JD wereldje? Als dat wel was, was het misschien wel in je opgekomen waarom het Nederlandse Verkoopkantoor van John Deere pal langs de fabriek staat in Horst. Ik weet dat niet zeker maar ik schat dat en het feit dat die ruimte vrij was en de veldspuitenfabriek aan de andere kant vant hek te vinden is ook hebben meegespeeld in de keuze het kantoor daar te vestiggen.

De Nederlandse JD machines van een ander merk met een JD sticker er op zijn bij de Kuhn fabriek in Geldrop te vinden. En voor de duidelijkheid, JD werkt zo ver ik weet mee aan de verbetering van die machines.

Over het algemeen bouwt JD vergeleken andere fabrikanten erg veel zelf.

Tractoren in alle maten en soorten, (JD en SABO) Gazonmaaiaers en verticuteermachines, Maaidorsers en hakselaars, bosbouwmachines(harvesters/forwarders?(bomenrooiers/speciale boomladers) etc.) Spuiten, Katoenplukkers, plantmachines, motoren, voorladers en speciale producten, ruwvoeder en materiaalverwerkingsmachines, opraappersen, (Kemper) veldthakselaars/voorzetstukken, transmissies, werktuigen, componenten, assen, vorzetstukken bosbouwoogst, zaaimachines, irrigatieprodcuten, satellietontvangers, universale compacttrekkers en graaf-laad combinaties, 4WD laders, gemotoriseerde zelfrijdende grondschaven, dumpers, grondbewerkingswerktuigen, rupsbulldozers, graafmachines, schrankladers, transporters, zuikerrietoogstmachines, profesionele golf - tuin & park maaiers, tuin en park voertuigen, golf - tuin & park kooimaaiers, gebruiksvoertuigen tuin & park.

Het merendeel heb ik overgenomen van een overzicht(sfoto) met een lijst van alle fabrieken zoals het een aantal jaren geleden was. Die foto's heb ik van een TF'er via TF gekregen.

In Nederland worden zover ik weet ook nog bij Wim Bosman? JD compact trekkers afgeassembleerd als ik het goed heb? @Tom VB @deeremeneer @StijnTheDeereDriver ?
Tom VB
@JD6930
over ik weet doet Bosman het transport en de logistieke kant van het Deere compact verhaal. Of ze ook assembleren ? Denk ik niet.
JD6930
Quote @Tom VB:
@JD6930
over ik weet doet Bosman het transport en de logistieke kant van het Deere compact verhaal. Of ze ook assembleren ? Denk ik niet.

Oke, dacht dat bij een topic van mij over de voormalige JD fabriek in Enschede te hebben gelezen in een reactie van iemand. Maar weet het niet hoe het zit.
JD6930
@Tom VB

tractorfan.nl/topic/20853/

Quote @JDEmployee:
Dit is inderdaad een JD Fabriek, werk er zelf nog steeds. Alleen is het na 2007 verder gegaan als Ecology Group Enschede. Tegenwoordig worden hier nog steeds de 2000serie compacttractoren en de kooimaaiers 1505, 1515 en 1905 voor JD gebouwd. Verder is het productie assortiment uitgebreid met Votex klepelmaaiers en Votex Whirlwind bladblazers. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor de distributie van de JD machineonderdelen aan JD E.P.D.C. te Br�chsal.

Jan de Winkel was inpandig, maar is afgelopen juni verhuisd naar Goor. Dus het gehele pand is nu nog alleen van Ecology Group Enschede en John Deere Enschede (circa 10 werknemers, die P.D.C. in 's Heerenberg leiden#. P.D.C. #Distributiecentrum en Eindassemblage voor de JD 4000 serie) wordt trouwens uitgevoerd door Wim Bosman, maar wordt dus beheerd en gemanaged door zoals eerder gezegd John Deere Enschede.

1951: Roberine
1971: SABO-Roberine
1991: SABO-Roberine a John Deere Company
2002: John Deere Enschede B.V.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4755 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!