Foto van een Steyr 8180, bezig met poseren.Zo'n trekker zou ik nog wel eens voor een maiskar op de foto willen zetten, maar dat zal niet meer gaan lukken, ben ik bang.   Ritchie-veiling, 2000.

Steyr 8180

Martin Holland
Foto van een Steyr 8180, bezig met poseren.
Zo'n trekker zou ik nog wel eens voor een maiskar op de foto willen zetten, maar dat zal niet meer gaan lukken, ben ik bang. Ritchie-veiling, 2000.

Reacties

Mf1155
@Martin Holland hij komt een keer voor de maiskar. maar wel pas over een jaar. wel een tyepe kleiner, 8165 😉
steyr-wanroy
Ja dit id mooi spul zoon 8180 tijdje terug nog mee gereden en als het een beetje uitkomt komende lent eens een middag je mee gaan werken
Martin Holland
Oh maar die zijn ook mooi, bedankt voor de tip!
Schluterfan
@Martin Holland

Remi Matthijs had vroeg zo'n 8170 met brede achterbanden. Ik zie die trekker nog met de appelblauwzeegroene silagewagen bij de buurman op de kuil rijden. De laatst ekeer heb ik heb in het mechanisatiebedrijf in het dorp zien staan, problemen met de versnellingsbak denk ik. Heeft daar toen lang gestaan, maar weet nie waar die heen gegaan is.
MMaarten
In deze film is de Steyr 8170 van Matthys uit Ursel in volle glorie te zien. De film datteert van begin-halverwege de jaren 90 toen men in Zomergem aan het maishakselen was.
Toeval of niet, maar deze film is opgenomen bij een landbouwer in de straat hier en zo zie je ook nog eens je straat van toen ik een klein manneke was 😃 .
Deutz-oldie
@MMaarten Boeiend filmpje!!
MMaarten
@Deutz-oldie Inderdaad, meer filmpjes kan je op ons youtube kanaal vinden :

Of op onze website die in het teken staat van oude loonwerk foto's en films: home.euphonynet.be/deoudedoos/
steyrman
Het blijven mooie trekkers en zeker met deze cabine!
selten
Als het aan mij zou liggen, zou deze voor een maiskar komen te lopen 😃
newholland m100
@MMaarten weet je met welke hakselaar ze eind de jaren 90 begin 2000 reden? kan me nog levendig herinneren de jankende landini's met enkelassen en die ene fendt met tandem langs straat tot 2 dagen lang voor 15 ha mais af te krijgen. Kan het dat ze met een mengele reden dan?
MMaarten
@newholland m100 Klopt, ze hebben na die Claas 690 met een Mengele Mammut 7800 gereden. Van die Mengele staan ook foto's en films op onze oude doos. Zelfs een prachtige film met de Mengele en twee MAN trucks toen men mais hakselde in Zwalm.
newholland m100
@MMaarten met MAN trucks heb ik ze nooit gezien, nu zie ik ze nog enkel bij ons thuis met lonneville 😄
MMaarten
@newholland m100 De MAN trucks waren van voor mijn tijd hoor, ik ken ze nu enkel door de films die we op onze oude doos hebben staan. Het was voor ons dan ook een complete verassing, we wisten het bestaan er ook niet van.
newholland m100
@MMaarten ahzo, nja vergane glorie remy mathys, maar laatste jaren weer enorm gemoderniseerd
steyr-wanroy
Mooie film
Deutz-oldie
@MMaarten Bedankt voor de tip naar de Youtube link, heb me de hele avond bezig gehouden 😄
Heb inderdaad een prachtig filmpje gezien met een Mengele en MAN 6*6 onder de pijp, men zit met 2 in bak om er meer mais in te krijgen, vandaag onvoorstelbaar !!
Echt de moeite om te zien

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8180 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!