Foto van een Fendt 828, bezig met aardappels rooien.De 828 met Krampe Big Body 900 bezig met aanrijden naast de AVR Puma+. Wanneer er een kipper bij het veld is wordt de Puma+ gebruikt als wagenrooier

Fendt 828

MF Freak
Foto van een Fendt 828, bezig met aardappels rooien.
De 828 met Krampe Big Body 900 bezig met aanrijden naast de AVR Puma+. Wanneer er een kipper bij het veld is wordt de Puma+ gebruikt als wagenrooier omdat dit sneller en efficiënter werkt. Wanneer er geen kipper is kan er nog steeds gebruik gemaakt worden van de bunker als buffer. Dit was het perceel aan de HIK in Geel.

Reacties

Jeer1
@MF Freak Hoe bevalt zo'n AVR Puma+ qua capaciteit? Ik las op hun site dat ze op het laatst van het seizoen een week lang een Grimme Varitron 270 van een loonwerker aan erbij hadden, en dat hij hier erg over te spreken was.
MF Freak
@Jeer1 de puma+ heeft een grote capaciteit, en is naar mijn aanvoelen een zeer goede machine, maar voor alle zekerheid kan ik je best doorverwijzen naar Jacob, hij rijd er immers altijd mee. Hij was er zeer tevreden over aangezien zo de achterstand die was opgebouwd door het slechte weer kon worden goed gemaakt. Maar Jacob zal altijd alles liefst zelf doen, op de puma is een opbrengstmeting op GPS aanwezig, op de grimme niet.
Harm NL
Waar wij rooide deden we inderdaad het zelfde met een puma. De bunker is ook maar 6 of 7 ton dus dat is ook niet heel veel.
JD 6430 The Best
Ik heb liever dan een dewulf quatro of wwn grimme tectron 415/410 😉 want nu rijden er eerst 2 wielen door de ruggen heen, onder natte omstandigheden molesteer je de rug eerst helemaal, en krijg je meer kluiten 😉
MF Freak
@JD 6430 The Best niet gemerkt, in zand kluiten, hoe ga je dat doen 😛 . De tectron kan bij Van Den Borne op de helft van de percelen gewoon niet op, ook is de druk op de rupsen te groot doordat deze achter de rooischaren zitten. Daarbij komt nog eens dat de Puma al bijna een kar geladen heeft voor de tectron is uitgeklapt, en de tectron dit niet meer goed maakt. De Puma is de beste rooier voor Van Den Borne Aardappelen, ik leem en klei kan je gelijk hebben met die Dewulf Quatro, maar hier mag je de tectron dan ook weer niet hebben want deze zeeft niet uit.
JD 6430 The Best
Op zand kan ik het begrijpen ja 😛 hier op klei is het niks om eerst met wielen door de ruggen heen te rijden 😛 Dewulf quatro is idd beter dan een tectron 😄 Dewulf is gewoon de beste rooier hier op de klei 😄
MF Freak
@JD 6430 The Best Dat komt omdat die hiervoor ook ontwikkeld werd. 😃
JD 6430 The Best
@MF Freak In belgie enzo rijden ze ook wel op zandgronden 😉 alleen dan zonder axiaalset 😉
MF Freak
@JD 6430 The Best ja kan goed zijn, we hebben thuis niet veel aardappelen staan, dus kan ik alleen meespreken over wat ik op stage gezien heb en wat ik op school hoor. Een goei vriend zijn broer werkt bij Dewulf.
Jeer1
@JD 6430 The Best Dat die wielen eerst door de ruggen lopen, dat valt wel mee qua schade. Er zijn toch verschillende boeren/loonwerkers in bijvoorbeeld de NOP die ook met een Puma+ rijden. Bijkomend voordeel is dat een Puma+ een ton goedkoper is dat een Dewulf of Tectron.
JD 6430 The Best
@Jeer1 op echte zware klei merk je dat echt wel hoor 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 828 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!