Weet iemand waar dit voor is?? (ford super dexta). Foto is geplaatst door jannie2001 op 05-02-2013 om 18:27:15, met 12 reacties.

Fordson Super Dexta

jannie2001
Weet iemand waar dit voor is?? (ford super dexta)

Reacties

SJB533
Ik, SJB533 en marcoMFFAN hebben dit object verplaatst van Tractoren Aandacht Gestolen (Poseren) naar Tractoren Fordson Super Dexta (Poseren)
johan6640
Voor de trekkracht regeling met ploegen
Sanderford
Dat is de hendel om te schakelen tussen de hefinrichting en gebruik van de hydrauliek.
Wimsumar
Beste
Quote @Sanderford:
om te schakelen tussen de hefinrichting en gebruik van de hydrauliek

Nee, dat heb je mis. Het is het hendeltje om de hefinrichtingfuctie van positieregeling naar trekkracht-(of diepte-) regeling om te schakelen (zoals al was genoemd).

P.S.: De zwarte knop bij de knokkel van de pink (van de hand op de foto) is de uittrekknop om de oliestroom vanaf de pomp naar hefinrichting of naar de hydraulische aansluiting ("kieperaansluiting") te regelen.
ford5000
@Sanderford Dat heb je zeker mis.

Wim en Johan hebben het wel bij het rechte eind.
Sanderford
@Wimsumar @ford5000 aha oké! Dan ben ik verkeerd ingelicht mijn dexta heeft deze knoppen ook maar die gebruik ik nooit ook weer wat geleerd dank jullie!
newholland6640
@ford5000

Ik heb op mn super dexta precies hetzelfde blok. Hoeveel hydrauliek aansluitingen kan ik maken? 2 EW?
ford5000
@newholland6640 Met het standaard dekseltje kun je volgens mij alleen één enkelwerkend maken met een drukloze retour op de vuldop rechts achter de stoel.
Als je 2 wilt zul je een ander ventielblok moet monteren denk ik.
Ben geen echte Dexta kenner.
RobDeutz104
@newholland6640
Je kan er maar 1 enkelwerkend gebruiken, en anders moet jeh te doen zoals het Bert het uitlegt
RPCounty
@RobDeutz104 je kunt er natuurlijk ook gewoon een blok van een 1000 serie op zetten. zowel de Ford ventielen (lepelblok) als de Till ventielen passen net zo goed op de dexta en super major modellen. dan kun je net zoveel dubbelwerkende ventielen maken als je wilt, de Till kun je namelijk nog 2 x extra uitbreiden dus 3 x 2 aansluitingen. Heb je natuurlijk wel een Hi Tech dexta in 1 klap hahaha.
RobDeutz104
@RPCounty
Interessant, nooit geweten, dan wordt het echt een Hightech Dexta ja! weer wat geleerd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!