Foto van een Ursus 1002, even bezig met uitblazen na 50 ton tarwe laden.. Foto is geplaatst door ronald73 op 30-03-2013 om 22:52:24, met 9 reacties.

Ursus 1002

114 foto's van @ronald73

ronald73
Foto van een Ursus 1002, even bezig met uitblazen na 50 ton tarwe laden.

Reacties

SJB533
Ik, SJB533 en ronald73 hebben dit object verplaatst van Tractoren Ursus onbekend (Poseren) naar Tractoren Ursus 1002 (Poseren)
kuket dh
Hoe veel uur heeft die?
ronald73
@kuket dh

Geen idee, de teller was al kapot vanaf het moment toen ik hier kwam. Versnellingsbak is daarna al enkele keren gereviseerd, net als de motor.
hilbertvdberg
@ronald73 versnellingsbak en motor gereviseerd? dan heeft ie zijn uurtjes al wel gemaakt
ronald73
@hilbertvdberg

Toendertijd werd uitgegaan dat een motor al bij 6000 draaiuren gereviseerd zou mogen worden, gebruikte metaalkwaliteit was niet naar westerse maatstaven. Kwaliteit van de tandwielen in de versnellingsbak hetzelfde verhaal, maar hier kost een complete set tandwielen met lagers ongeveer 350 euro in de plaatselijke 'Agroma'. Dat is nog wel te overzien als je dit vergelijkt met wat de trekker doet.
hilbertvdberg
@ronald73 die 2 monsters die wij nog hebben staan zijn het zelfde, en die zijn de klok al lang een keer rond, en nog niks aan gedaan, en de tellers tellen alleen hele uren bij volgas dacht ik
ronald73
@hilbertvdberg

Ursus kon het wel, trekkers die voor export waren geproduceerd en achteraf toch op de binnenlandse markt achterbleven bleken probleemloze trekkers te zijn vergeleken met wat er voor de plaatselijke markt werd geproduceerd.
hilbertvdberg
@ronald73 haha ik wou net zeggen, gewoon kwaliteit spul

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ursus 1002 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!