Daar istie dan! De nieuwe Paus!Hier op de foto een Prototype Paus SL 1055 LE, LE betekend: Low EmmisionDe shovels waren afgelopen 15 t/m 21 april op de Bauma 2013 in München te zien en zijn eind 2013

Paus SL 1055

JD6930
Daar istie dan! De nieuwe Paus!

Hier op de foto een Prototype Paus SL 1055 LE, LE betekend: Low Emmision

De shovels waren afgelopen 15 t/m 21 april op de Bauma 2013 in München te zien en zijn eind 2013 leverbaar.

De shovels zijn voorzien van een Deutz Tier 4 commonrail dieselmotor. Ook zijn ze voorzien van een nieuwe motorkap en dashbord.

Wel zijn als ik het goed begreep de shovels dit jaar al met nieuwe motorkap maar nog met de oude motor leverbaar.

Bron:
facebook.com/geertjandekokbv/

Topics:
tractorfan.nl/topic/54693/
tractorfan.nl/topic/54486/

Reacties

rickjd
Mooie foto , daarvoor krijg je van mij een +1!
fendt patser
@rickjd
inderdaad mooi shoveltje +1.
GROENEDEERE
Oude dashboard zit er ook.nog in.
fresheliciouss
En hoe zit het met de kwaliteit ? zijn ze te vergelijken met ahlmann ?
JD6930
Quote @fresheliciouss:
en hoe zit het met de kwaliteit ? zijn ze te vergelijken met ahlmann ?

Geen idee. Wel hoor ik zo nu en dan verhalen dat Ahlmann's worden ingerolen voor Paus shovels, veelal omdat ze denk ik compacter zijn in breedte denk. Dus kwa kwaliteit zullen ze beide wel erg goed zijn denk.

@haasjeRens en @fendt boerkuh ?
fresheliciouss
@JD6930 ik had vernomen van een bouwmaterialenfirma in de buurt dat hun paus niet echt een goeie machine was. Dit is wel één van de oudere versies. en ik weet ook niet of de combinatie van knikken en zwenkarm niet te gevaarlijk zijn voor over te kantelen?
JD6930
Quote @fresheliciouss:
@JD6930 ik had vernomen van een bouwmaterialenfirma in de buurt dat hun paus niet echt een goeie machine was. Dit is wel ��n van de oudere versies. en ik weet ook niet of de combinatie van knikken en zwenkarm niet te gevaarlijk zijn voor over te kantelen?

Ik weet hiet niet. Zal wel zoiets z\ijn als bij de traktoren, de een kan goed omgaan met het ene merk, de ander met een ander merk, de een vindt dit merk goed, de ander dat.

Hier op TF zijn ook zat mensen die klagen als een gek over de 6020 en 6030 serie van John Deere, terwijl ik er nog nooit klachten over heb gehoord, van niemand. Toevallig zijn die klagers hier op TF allemaal stuk voor stuk fan/gebruikers van Case of een ander merk.

Hoe de oude zijn weet ik niet, ieder merk werkt aan verbetering he. En dat zal Paus ook wel hebben gedaan.

Echt gevaarlijk zal het niet zijn denk, anders bouwen ze het niet, ze zullen ze echt wel testen voor ze in productie gaan. 😉
JD6930
@GROENEDEERE

Ze zijn bij de shoveltjes goed aant werk geweest zag ik in deze video:

bauforum24.tv/paus-maschinenfabrik-auf-der-bauma-2…
JD6930
!!! Verplaatsen naar type: Prototype !!!

De types van de nieuwe Pausjes zijn bijv. SL 7.7, RL 8,7, TSL 8.7 ...

Ik schat daarom dat dit geen uiteindelijk productiemodel type is. Sowieso was dit begin 2013 en zijn ze pas rond de jaarwisseling 2013-14 in productie gegaan zoals ze nu zijn, met nieuwe motor etc.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Paus SL 1055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!