Foto van een Vicon Vicontrol ED820 op de Penton pendelstrooier, hoe stel ik hem in?. Foto is geplaatst door Husqvarna op 09-05-2013 om 12:02:56, met 14 reacties.

Vicon Vicontrol

Husqvarna
Foto van een Vicon Vicontrol ED820 op de Penton pendelstrooier, hoe stel ik hem in?

Reacties

masseyferuson
Die van ons:
150=
12.00=
128=
22.50=
Husqvarna
@masseyferuson
Oke bedankt! Zal het eens proberen. Ik neem aan 150kg/ha, 12 meter breed.
markwk
@Husqvarna
Die 128 is denk ik bij elke trekker verschillend.
Dat zijn de pulsen van het wiel van de trekker.
masseyferuson
Ja klopt.. maar ik weet natuurlijk niet of jullie de zelfde pulsen(pulswaarde) hebben. je kunt zelf makkelijk controleren of je uit komt. Dit kan met de knop: helemaal links in het midden. die geeft de hectares aan. de knop er naast geeft aan hoe hard je rijd
masseyferuson
@markwk
Bij de meeste zijn dat de pulsen van het wiel van de kunstmeststrooier
markwk
Is het een getrokken strooier dat wist ik niet.
Heb eerder ook wel met zo'n vicontol gestrooid maar dat is wel weer meer dan 10 jaar geleden dus staat het me niet helemaal meer bij.
Husqvarna
@markwk
Ja, deze zit gewoon op de achteras van de strooier. Enig idee hoe ik de sensor kan testen, als ik de instellingen heb gedaan, en op die knop linksonder druk piept ie en E03 ofzo ook als ik het wiel draai.
Husqvarna
Die 3e knop (128) is zeker de omtrek van de band en de 4e calibratietest, het aantal hectares wat je wilt strooien?
.
Knoppen links naast het nummer gedeelte (van boven naar beneden)

1. KG per ha

2. Werkbreedte

3. Aantal pulsen dat de sensor geeft op 20 meter. (knop indrukken, precies 20 meter rijden). Als je slim bent schrijf je deze waarde op, dan kun je deze de volgende keer handmatig invoeren

4. Aantal KG bij afdraaiproef

5. Afdraaiproef uitvoeren (strooier opgewenste toerental, deze knop indrukken en de kunstmest opvangen. Schuif gaat na 15/30 seconden weer dicht, kunstmest wegen en bij 4 invoeren).

Alle waardes bevestigen met de =
masseyferuson
Code eo3 is volgens mij omdat de rijsnelheid dan lager is dan 2,5 kmh
@Husqvarna aanvulling op vorige reactie: E03 is snelheid te laag. Wielsensor kun je testen door het wiel te draaien en te kijken of het lampje achter op de sensor oplicht bij iedere puls.
Husqvarna
@Fendt-Farmer-Vario
Ja klopt, zat al te kijken, wielsensor zat op de verkeerde plek :?, zit nu weer goed 😄
Met het kastje er naast en met het wiel te draaien en blijft de snelheid constant dan zit de sensor op de goede afstand.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Vicontrol ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!