Claas aqua non stop voor het slijpen van de messen van de balenpers / opraapwagens. Foto is geplaatst door CaseSound op 16-05-2013 om 20:43:28, met 42 reacties.

Claas Onderdelen

244 foto's van @CaseSound

CaseSound
Claas aqua non stop voor het slijpen van de messen van de balenpers / opraapwagens

Reacties

claasxerionfan
In het water slijpen van de messen.
CaseSound
@claasxerionfan

Klopt tegen vonken en doen en ze zijn meteen gekoeld.
fendt308-driver
Slim 😄
CaseSound
@fendt308-driver

Scheelt idd een hoop werk!
de slijpman deed en kwartier a half uur over de oude messen om ze scherp tekrijge, met deze automatische slijper doen ze er rond de 45 minuten over om 5 de zelfde messen scherp tekrijgen, daarnaast worden de messen nu meteen recht geslepen en met de juiste hoek en bocht waardoor de messen langer mee gaan.
Kamps
Gebruiken wij al een aantal jaren, slijpen ook voor klanten
jd4050
@CaseSound
+dat het risico op dat je het blauw(zwak) slijpt nu nihil is.
TLA-TSA
Hier gaan we gewoon even met de flex erlangs :lol:
CaseSound
@TLA-TSA

Kost veel meer tijd + de messen worden onregelmatig geslepen.
radium45
TLA-TSA
@CaseSound
Zo lang ben ik er nooit mee bezig, als ik hier lees 45 minuten voor 5 messen? doe ik het met de flex sneller, resultaat zal natuurlijk wel veel beter zijn!
JD3010
@radium45 Dat gaat mooi. Alle messen worden nu hetzelfde geslepen.
CaseSound
@JD3010

Idd klopt!

@TLA-TSA

kijk maar wat JD3010 zegt, wij doen er nu 45 minuten over door dat de messen altijd handmatig geslepen zijn, door dat ze hand matig zijn geslepen zijn ze ongelijk dus moet je er vaker over om ze gelijkmatig scherp tekrijgen!
massey8690
Wou dat onze dealer zo'n kreng had, dan scheel het je helderweg wat rotwerk uurtjes 😛
veel meer als 5 in een uur red ik niet zonder ze zwart te maken..
CaseSound
@massey8690

Deze is nog ineens van de dealer, maar van ut loonbedrijf zelf.
Mengeledriver
Granit heeft een simpele slijptafel voor de loonwerker.
Valtraboerties
Huh? wij hebben gewoon een simpele messenslijper gebouwd, als je het gewoon vaak genoeg doet beweeg je dat ding een paar keer heen en weer en dan is het klaar
Kamps
In de onze passen er ook 5, en dus geen 3 zoals in het filmpje... Heel veel mensen gaan pas aan zulke oplossingen denken zodra ze die blauw geslepen messen weer eens te snel versleten hebben
CaseSound
Quote @Kamps:
s

Het ligt er net aan welke messen,
Opraapwagen messen passen er 5 in.
messen van de pers passen er 3 van in.
CaseSound
Quote @Kamps:
s

Het ligt er net aan welke messen,
Opraapwagen messen passen er 5 in.
messen van de pers passen er 3 van in.
jehan
@Kamps wij hebben er nu ook zoeen ..ben benieuwd hoe dat gaat
Kamps
Das net n warkje veur oe.. Bettje kijken hoe dat ding t wark dut
CaseSound
@Kamps @jehan

Nou ik geef toch het advies af om de dealer waar je hem bij hebt gehaald of hij uitleg wilt komen geven voor de afstellingen hoe en wat. deden ze eerst bij ons ook niet halve dag aan ut kloten geweest met ut boekse erbij nog niet dealer gebeld 10 minuten en hij draaide als een zonnetje met de nodige uitleg.
jehan
Dat hebben ze ons ook verteld dat er van de pers maar 3 inpassen ..ik vondt dat een beetje raar want je hebt 5 klemmen ..wil je er 3 in doen dan vraag ik me af hoe je de messen dan evenwijdig er in moet klemmen
jehan
@CaseSound is het zo ingewikkeld dan..als je het zelf niet uit het boekje kunt halen
CaseSound
@jehan

nee idd is behoorlijk ingewikkeld!

Er passen er maar 3 in van de pers door dat ze een andere rondingen hebben en daardoor dichter naar beneden moeten, doordat dat zo is word je circel kleiner waardoor er maar 3 inpassen. daarnaast heb je ook sjabalonen nodig er worden sjabalonen voor de opraapwagen bij geleverd maar de andere moet je erbij bestellen. het afstellen is idd een best karwei er zit een sensor op die moet je maar zien aftestellen ons lukte het alleen toen de dealer er zelf was.
jehan
@CaseSound oh ik ben benieuwd hoe het bij ons gaat dan ?we hebben hem nog niet gebruikt hebben hem nog maar pas ..en de messen van de persen en ladewagens nog niet hoeven te slijpen
CaseSound
@jehan

neem aan dat de messen al een paar keer met de hand zijn geslepen?
jehan
@CaseSound van 1 ladewagen alwel ff ietsie ..en van 1 balen pers ook ..we heben amper wat gekuild of gebaald
CaseSound
@jehan

Nee klopt maar ik bedoel of de messen al oud zijn dus meerdere seizoenen met de hand zijn geslepen.
jehan
@CaseSound van de persen zijn ze 2 jaar oud en van de ladewagens 3 ..dus ze zouden wel een aardig poosje in de slijp machine moeten heb ik zon idee
CaseSound
@jehan

idd klopt, niet zo zeer dat je ze met de hand niet scherp hebt gekregen maar eerder door dat je ze met de hand ongelijk slijpt. dus zit een hoogte verschil in op diverse plekken waardoor hij vaker rond moet, maar als ze dan eenmaal geslepen zijn zal de volgende keer vele male sneller gaan.

en als je nog een leuk grapje uit wil halen, roep iedereen der bij en zeg dat hij ut doet komen ze er allemaal omheen staan gooi je der teveel water in ( kan geen kwaad ) en zet je hem aan neem 5 meter afstand en geniet! iedereen zeikes nat.
Bob Hendriks
Tja ik weet niet of het zoveel scheelt. Wij doen 2taarup opraapwagen alle messen in een half uur dus dat is 2 keer 24 en dan nog de messenkasten open en dicht dus dat gaat veel sneller en is goedkoper
Kamps
@CaseSound ik werk bij de dealer van wie dit ding al zo'n 10 jaar is....
CaseSound
@Kamps

kijk aan maar vond jij ut makkelijk aftestellen dan?
DESLAGERURRE
@Kamps haha kie eens an .. hier een tevreden gebruiker .. 😃 super ding .. deden het altijd 1x per jaar en de rest met de slijptol .. altijd super .. als je die schuine kant er maar weer aan hebt ..
jehan
@CaseSound dat van te veel water hadden ze ons al verteld ..jammer dat we dat dan allemaal alweten..maar ik hou het wel in de gaten
Kamps
@DESLAGERURRE nog nooit geen mes van de Slagter farm geslepen anders... En die andere firma weet ik niet of die al geweest is....
DESLAGERURRE
@Kamps meerdere malen koskamp ! voor jou tijd ...
ljdekker
Is wel ideaal zo`n slijpmachien. Wij hebben zo`n slijptafel, ga je er ook niet tegenop zien om ze te slijpen en is een behoud voor de messen!
Kamps
@DESLAGERURRE die van jullie thuis ja? Van de firma uit H'veld wel, dat weet ik maar van jullie thuis... En nu dan weer op de ouderwetse slijpschijftoer?
DESLAGERURRE
@Kamps ik heb voor de taarup messen zelf een slijpbank gemaakt ...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Onderdelen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!