Foto van een Zelfbouw Cultivator.Mais op huurland komt niet op gang door stuctuurschade en dichtgeslagen grond. vandaag maar even losgetrokken tussen de rijen.

Zelfbouw Cultivator

interRick
Foto van een Zelfbouw Cultivator.

Mais op huurland komt niet op gang door stuctuurschade en dichtgeslagen grond. vandaag maar even losgetrokken tussen de rijen.

Reacties

fendt-412
Is wel een apart seizoen. Percelen zijn hier onder perfecte omstandigheden geploegd en flinke vorst overheen geweest. En toch wil het voor geen meter groeien, kijkt er geel overheen.

Ander perceel staat er beter voor maar heel ongelijk. Staat soms zo 5meter 20cm hoger. Ben benieuwd wat het wordt, prijzen van snijmais die je momenteel hoort wordt je ook niet blij van.
interRick
Ja bij ons ook verschillend, hier stonden bieten als voorvrucht en komt niet veel van en ons eigen perceel stond vorig jaar ook mais en veel beter gewas.

3 week terug is grond wat dichtgeslagen en nu keihard geworden.
interRick
@fendt-412

Als je denk dat het helpt kun je deze cultivator wel gebruiken.
JoranK
Rotjaar voor de mais hier. Kunnen al 2 hectare afschrijven door ritnaalden... En groeit ook niet erg hard, al lijkt het nu met de dag wel paar cm te groeien 😄
fendt-412
@interRick Bijzondere is dat het perceel met wintertarwe als voorvrucht er nog het beroerdste bij staat. Viel van het voorjaar wel aardig fijn. Grond is nog redelijk los van onderen en zitten wel scheuren in de bovenste 3cm. Ziet er niet verslempt uit. Culti of schoffel droogt de grond ook weer van uit. Hopen op het beste en dat de bloei er niet te snel in schiet.
fendt-412
@JoranK Daar had je dit jaar nog wat aan kunnen doen door het zaad te coaten. Moet eigenlijk altijd wel op gescheurd grasland, of je moet flink mazzel hebben. Vanaf volgend jaar zijn er geen middelen meer toegelaten om ritnaalden te bestrijden in maïs.
JoranK
@fendt-412 We hebben er nog nooit last van gehad. Maar volgensmij helpt dat niet tegen een maisplantje van 30 cm.
711feldliebe
Bliksem hier ist wel anders 160 ongeveer nu maat door dit kut voorjaar is alles minder denk ik.
johndeere6230
@interRick

we zijn biet de enige met een probleem dus..... Wij hebben alle mais overgezaaid omdat 3/4 van de zaadjes verot waren :| en nu wild het slecht groeien door de droogte 😞
fendt-412
Hoorde vandaag dat het los maken van de korst er juist voor zorgt dat de grond minder uitdroogt. Doordat de korst niet meer strak is wordt er meer licht weerkaatst en warmt de grond minder op.

Hier in de regio hebben ze op een aantal maispercelen met een strokenvrees tussen de rijen de korst kapot gemaakt en vervolgens een kleine stikstof en kaligift gegeven. Planten hebben toch wel tekorten.
ford8630power
Hier beginnen de bladeren al op te krullen door de droogte. Maar toch verdwijn ik er met mn 1.90m compleet in. Hopen op een beetje water de komende week.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Cultivator ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!