Foto van een Claas Axion 850.Stage oost duitsland.. Foto is geplaatst door wouterk op 27-07-2013 om 18:21:21, met 15 reacties.

Claas Axion 850

wouterk
Foto van een Claas Axion 850.

Stage oost duitsland.

Reacties

Mooie plaatjes!
bevalt goed daar of alweer heimwee naar Lintel???
Het is wel een schitterende streek daar.
wouterk
Bevalt goed hier! Ach over 4 weken bunk er ook al weer. heb de helft er al op zitten hiero.
Mooie streek inderdaad! het ene perceel kuj 60 hectare ver kieken en het andere perceel heb je een helling waar je 3 vesnellingen terug moet schakelen... 😄 erg vruchtbare grond, tot wel 107 bodempunten, weet niet of jou dat wat zegt.
Jazeker.
vergelijkbaar met N-Frankrijk. Vruchtbaarste grond van Europa. Neem maar een beetje mee voor hier...

Heb je nog tijd om rond te kijken of heb je geen vrije dagen?
wouterk
Weinig vrije dagen tot nu toe. 7 dagen per week druk in het graan. maar dat is er bijna af, dus dan gaan we Nederlanders hier bezoeken, zitten er heupe hier. 😉
SJB533
Quote @HeersinkVoedertechniek:
Vruchtbaarste grond van Europa

Die ligt nog verder oostwaarts 😉
Klopt. de meesten ware echt pioniers. meteen na de val van de muur er al heen gegaan.
laatst nog bij een Nederlander geweest die 5 maand na de val van de muur al is verhuist. verschrikkelijk veel moeten pionieren, eigenlijk zijn ze pas sinds een paar jaar écht aan het opbouwen.
@SJB533
achterhoek bedoel je?? 😉
wouterk
Precies zoals jij het zegt, ik geloof dat P. G. 2 maanden na de val sowiezo elke 2 weken in Duitsland was om vanalles voor te bereiden en op te bouwen. kort daarna is hij vertrokken.
@SJB533
daar staat ook precies nij waarom die grond (helaas) niet altijd de maximale opbrengst levert. West Europa heeft wat dat betreft een veel stabieler klimaat, de combinatie van goeie grond en een goed klimaat maakt de grond in de buurt van Wouterk en N-Frankrijk tot de beste van Europa.
@wouterk welke plaats zit je?
Klant van mij heeft ook stage gelopen bij PG. Toen had hij ook nog melkvee.
wouterk
Vogelsang, valt onder Gommern. 20 minuten vanaf magdeburg.
@wouterk
ben je al weer terug in NL?
Of ben je nog stage aan het lopen? Mais zal nu wel zo'n beetje klaar zijn???
Vorige week nog bij Magdeburg geweest, was al erg veel mais gehakseld, en van zeeeeeer matig kwaliteit, al was er ook wel super mais te zien, blijkbaar heeft de hoge waterstand de mais niet overal goed gedaan!
wouterk
Ik ben alweer 2 weken terug. Wat jammer, als ik er nog was had je wel langs kunnen komen! Ik vond de mais ook zeer matig. Sommige percelen waren op kniehoogte gestopt met groeien en hebben eigenlijk de laatste weken een inhaalactie gemaakt. Maar of er een kolf in heeft gezeten met hakselen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Axion 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!