Foto van een Irrifrance Haspel. Regen :). Foto is geplaatst door newholland6640 op 30-07-2013 om 21:49:05, met 15 reacties.

Irrifrance Haspel

newholland6640
Foto van een Irrifrance Haspel. Regen 😄

Reacties

deutz 4507
Zalige Foto
gypCaseXL
Prachtige foto!!
eddie
Nog geen regen gehad deze week ? Afgelopen 7 dagen hebben we ongeveer 30 mm gehad
JD 6430 The Best
Lijkt wel zeik wat eruit komt 😃 zo geel 😃
Tinus
newholland6640
@eddie

Iet wat oudere foto. Totaal 45 MM gehad. Alleen een stortbui van 35 mm en dat helpt dus weinig 😞 Als er voor maandag geen regen in t vooruitzicht is gaan we weer 😞
fendt-412
Komt weer warmte genoeg, kunt nu beter doorzetten met beregenen lijkt me, anders is al het beregenen van afgelopen week ook zinloos geweest. Nu houd je de groei er mooi in ipv dat het in de aar schiet of weer verdroogt.

Hebben hier afgelopen week ook 30-40mm gehad, gras en mais groeit mooi door met dit weer.
newholland6640
@fendt-412

Nee, is nu vocht genoeg. We hebben alleen bepaalde percelen waar zo weinig organische stof in zit. Daar moet je elke week regen hebben. Vocht word enorm slecht vastgehouden.

Toen we wel aan t beregenen waren groeiden het gras nog wel. Maar regen of beregenen is toch weer heel wat anders... Zometeen nog een stuk 2e snede maaien met droge grond en zware grond. Zal wel lekker zwaar maaien op de droge grond..
DETAIL_MAN
Kan het ook uit om grasland te beregenen, het kost weer diesel en je hebt er ook werk mee. Kun je dan niet wat voer kopen? Heb dr niet heel veel verstand van maar was eigenlijk wel eens benieuwd 😉
newholland6640
@DETAIL_MAN

Um tja, wat is uit kunnen? Ruwvoer aankopen is sowieso erg lastig. Wij beregenen op stroom. Kost per hectare nog geen 20 euro aan stroom. Het gras blijft redelijk groeien. Je houd de grasmat goed. De haspel is allang afgeschreven (vroeger veel akkerbouwgewassen gehad). Ik denk dat het uit kan. Moet je echter met diesel gaan beregenen word het moeilijker. Ik ben er zelf aardig fanatiek mee, net zoals mn opa. Mn pa niet zo 😞 Diesel van de trekker kost bijna niks. 3 weken beregenen nog geen 10 liter verbruikt 😉!
DETAIL_MAN
Interessant om te horen. En inderdaad als dat ding er al staat en je hebt tijd over én je vind ´t ook nog eens leuk om te doen, dan is de keuze snel gemaakt.
newholland6640
@DETAIL_MAN

Voor mij wel! Maar ben niet de baas hier 😛

Maar je woont in ommen? das hier vlakbij 😄
DETAIL_MAN
Dat klopt 😉 Maar als school weer begint ben ik meer in Dronten dan Ommen.
711feldliebe
Nu weet ik waarom je gras niet droog wou worden 😃 #left

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Irrifrance Haspel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!