Foto van een Claas Lexion 760, bezig met maaidorsen.. Foto is geplaatst door deerefan op 04-08-2013 om 23:37:19, met 14 reacties.

Claas Lexion 760

deerefan
Foto van een Claas Lexion 760, bezig met maaidorsen.

Reacties

timme936
760 met 660 maaibord, dat is ook kinderspel voor zo'n dorser....
JD 6430 The Best
@timme936 klopt, een lexion 480 kan zn maaibord ook makkelijk hebben 😉
deerefan
@timme936 helaas komt er ook maar een 8rijige maisbek aan 😞
timme936
8 rijer kan ik nog begrijpen, mais bek koppel je niet af he. Maar een 6,6m maaibord moet je toch afpikken en op een karretje dan zou ik toch opteren voor een 9m bord, met de capaciteit van deze dorser...
Koe
Wat is de meerprijs van een 9 meter bord t.o.v een 6,6mtr? Ik begreep dat deze voornamelijk wordt gebruikt in de mais, is dit in het graan wel genoeg lijkt me..
deerefan
@Koe klopt ja, de baas zei 1 keer in de 5 jaar ist nat 😃 daarom heeft ie deze genomen met rupsen 😉
S Schenning
Van haeren toch?
deerefan
mike_v
Quote @timme936:
... Maar een 6,6m maaibord moet je toch afpikken en op een karretje dan zou ik toch opteren voor een 9m bord, met de capaciteit van deze dorser...

Weet niet hoe de percelen zijn bij jullie, maar hier moet je niet komen met een 9 meters maaibord 😉 . Hier is 6m soms al te groot om praktisch te wezen.
radium45
Quote @timme936:
dan zou ik toch opteren voor een 9m bord

Nadeel van die brede maaiborden is dat het stro slecht wil drogen in het zwad, dan maar een keer vaker rond maaien op die prutstukjes hier en het stro voor de regen droog in de baal.. Althans dat is mijn mening.
jehan
@radium45 ja klopt en neem dan de dikte van het zwad maar eens om het door een pers te krijgen ..je hebt wel nodig om een plaat in de front hef te hangen die het stro omlaag drukt
FerreV
@mike_v Klinkt dom maar hoe breder hoe handiger op kleine percelen. Ja moet dan veel minder steken etc. Ga maar een naar een 14 rijige maisbek kijken, alleen moet je kijken dat je geen draad mee hebt maar je hoeft niet te steken en je hebt drekt plaats.
mike_v
Eenmaal aan het werk is breder beter, maar begin maar is met een 9 meter bord hier @FerreV, zonder de helft van u veld plat te rijden 😉 .

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Lexion 760 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!