Op bezoek bij Had & Buchner Gbr. Denkend dat je daar op een halfuur weg bent, werd al snel 2uur... Je spreekt ook niet alle dagen met een voormalige Servicemonteur van de fabriek :D. Deze Profi Trac 2

Schlüter Profi-Trac 2500 VL

1.713 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Op bezoek bij Had & Buchner Gbr. Denkend dat je daar op een halfuur weg bent, werd al snel 2uur... Je spreekt ook niet alle dagen met een voormalige Servicemonteur van de fabriek 😃. Deze Profi Trac 2500VL, een voormalige trekker van Bundeswehr, stond bij hem in de loods, wachtend om verder gerestaureerd te worden.

Stefan Had en Robert Buchner richten na de sluiting van de Schlüter fabriek in Freising een bedrijf op, met als hoofdoel de service en onderdelenvoorziening voor Schlüter trekkers. Het was in die "gouden tijd" dat je Schlüter trekker moest kopen, omdat de meesten er vanaf wilden, bang om aan geen onderdelen te komen. H & B kochten in die tijd massaal Schlüter trekkers die ze restaureerden en doorverkochten. Stefan vertelde dat er op momenten zelfs meer dan 10 Schlüters op het erf stonden, wachtend op hun restauratie. Later, toen de prijzen stegen, werd dit stukken minder. Ondertussen was er ook de firma "Zentralschmiertechnik" opgestart, die het onderhoud van bouwmachines op zich nam. Nu is er 1 monteur voltijds bezig met het onderhouden en restaureren van Schlüter trekkers, en enkele andere werken bij de onderhoudsfirma voor de bouwmachines.

Freising, September 2013.

Reacties

KubotaB6001
Zit er eigenlijk nog veel circulatie in die grote Schlüters? Ik heb geen idee waar ik zou moeten zoeken, maar op internet heb ik er eigenlijk nog nooit één te koop zien staan...
Schluterfan
@KubotaB6001

Op internet word zoiets eigenlijk zelfs niet tekoop aangeboden, of zelden. Zo'n verkoop gaat volgens mij veel via via. Over het algemeen zijn de verkopers ook niet uit op "roodgloeiende" telefoons, die zo'n verkoop soms met zich meebrengen. Meestal dagen er dan ok gewoon mensen op, die de gelegenheid nemen om er eens op te rijden, maar het niet kunnen betalen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Profi-Trac 2500 VL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!