Foto van een New Holland FR 9050, bezig met maïs hakselen.  Mooie FR van loonbedrijf Postel, alleen vind ik een zesrijer aan een 9050 wel wat karig.  Hij kan makkelijk een 8-rijer hebben, en dan heb

New Holland FR 9050

Martin Holland
Foto van een New Holland FR 9050, bezig met maïs hakselen. Mooie FR van loonbedrijf Postel, alleen vind ik een zesrijer aan een 9050 wel wat karig. Hij kan makkelijk een 8-rijer hebben, en dan heb je met doorsteken veel meer ruimte. Geen verwijt aan het loonbedrijf overigens, vaak willen de loonwerkers wel, maar slaan de boeren op tilt als je met een 8-rijer komt. Wat natuurlijk niets uitmaakt.

Voor meer: maishakselaars.nl/

Reacties

Postelfendt
@Martin Holland juist, de boeren hier zien liever een nette vaste kuil en een mooi product dan een hakselaar met een 8 of 10 rijer en wagens die voor de kuil staan te wachten. ook met kanten losmaaien vinden wij dit juist makkelijk omdat je dan minder vaak hoeft te wisselen met de wagen. en bij nattigheid gaat het natuurlijk ook een stuk beter.
hijnfendt
@Postelfendt bij ons konden ze met een stuk net met 2 wagens om heen met een 8 rijer had je er al een derde bij moeten hebben en dan moet je 3 keer afkoppelen en aankoppelen en je bent langer bezig (vindt ik wel mooi)
Martin Holland
Natuurlijk is de kuil hetgene waar alles om draait, en daar moet je kwaliteit als loonwerker vandaan komen.
En iedere loonwerker probeert dat op z'n eigen manier.
Zoals gezegd bedoel ik het helemaal niet als kritiek, als jullie het goed vinden werken moet je er niks aan veranderen, als de klant maar tevreden is, daar gaat het om.
En of je dan een NH 1900 met vier-rijer hebt of een FR 850 met twaalfrijer, doet er dan ook niet meer toe, als de veehouder maar tevreden is met het resultaat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland FR 9050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!