Van den Borne aardappelen uit Reusel aardappelen aan het rooien met een Avr Puma plus en Fendt 828 met Krampe Big Body 900 met vaku luikensysteem.

Avr Puma Plus

FerreV
Van den Borne aardappelen uit Reusel aardappelen aan het rooien met een Avr Puma plus en Fendt 828 met Krampe Big Body 900 met vaku luikensysteem.

Reacties

Boerenjongen16
Laatste jaar helaas met deze groene... 😄
thomie22
@Boerenjongen16 De rooimachine mag ik hopen? Zal niet best zijn voor die fendt als die nu al weg moet.
ricooo12
Mooie foto
FerreV
@Boerenjongen16
Waarschijnlijk wel maar een extra Puma met nieuwe claas cabine was misschien ook wel een optie.
timme936
Welke rooier gaan ze aanschaffen?
Boerenjongen16
Heb gehoord dat er een Varitron 470 komt...
FerreV
@boerenjongen16
Neen, er staat nog niks vast maar een Varitron 470 is het normaal niet. Die mag niet over de baan met de nieuwe wetgeving. Maximaal 30ton op rupsen en hij weegt 33 34 of zo. Er zal wel een nieuwe Puma met nieuwe claas cabine komen en misschien dat deze ook nog blijft zelfs.
Boerenjongen16
@FerreV Uhm kreeg van een goede bekende van hun toch te horen dat het een Varitron zou worden.
FerreV
@Boerenjongen16
Ik zie Jacob morge of overmorge, ik zal er eens achter horen.
FerreV
@Boerenjongen16
Ik heb vandaag is gevraagd welke rooier het gaat worden. Ze zijn er totaal nog niet uit maar een Varitron gaat het normaal toch niet worden. Misschien een 5de seizoen met deze rooier of een nieuwe Puma met claas cabine.
Boerenjongen16
@FerreV Uhm raar. Toch bedankt...
Jeer1
@FerreV Dan wordt de Varitron nergens verkocht volgend jaar met de nieuwe wetgeving? En dat lijkt me toch sterk. Een firma als Grimme lijkt me best in staat om de machine aan te passen aan de nieuwe wetgeving. Daarnaast heb ik ook gehoord dat hij positief verrast was door de zeefcapaciteit van de Varitron.
FerreV
@jeer1
Ze waren inderdaad wel positief verrast door de zeefcapaciteit. Maar de bunker viel ondanks het slimme concept van het terugdraaien tegen. De bunker is echt klein. En nog een paar kleine puntjes. Al bij al wel een super machine. Maar rupsen zijn ook erg duur in aanschaf en onderhoud voor die kleine 2% dat je die nodig hebt dus zouden ze hem eerder op banden willen maar dan komt rechts nog al veel gewicht op de band daar zit namelijk de brandstoftank en motor. En ja die wetgeving is in België, normaal gaan ze er niet zo moeilijk overdoen maar als er zo is 1 of andere er moeilijk over gaat doen heb je wel een probleem. En alles bij Van den Borne voldoet aan de wetgeving, kiepers zijn speciaal gemaakt dat ze aan Belgische wetgeving en Nederlandse voldoen.
Jeer1
@FerreV Oke bedankt voor je uitleg, dat is duidelijk. Ik heb wel al meerdere foto's gezien van Varitrons 470 op banden in Belgie. Hoe worden dit dan goed gekeurd?
FerreV
De wet is maximaal 30ton totaalgewicht voor machines op rupsen. Dus een varitron op banden mag 44 ton wegen denk ik.
Jeer1
@FerreV Ja dat moet dan wel. Dan zou een Varitron voor van den Borne op wielen wel een optie kunnen zijn, al heb ik wel gehoord dat je dan niet dezelfde zeefcapaciteit hebt als op rupsen.
StijnP
Volgens Grimme weegt de Varitron 470 op rupsen slechts 27 000 kg. Mag dus geen probleem leveren. Dit is dan wel zonder opties.

Voor meer info zie in de brochure 'Technische gegevens':
erfolg-ernten.de/nl/09/…
FerreV
We hebben hem bij Van Den Borne op de weegbrug gezet en dat was 33ton en een beetje dus ja.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Avr Puma Plus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!