De eerste dag van mest seizoen van 2014 ging loonbedrijf Houbraken uit Bergeijk met de nieuwe Vervaet Hydro Trike XL aan de slag op bouwland.

Vervaet Hydro Trike XL

De eerste dag van mest seizoen van 2014 ging loonbedrijf Houbraken uit Bergeijk met de nieuwe Vervaet Hydro Trike XL aan de slag op bouwland.

Niet zo gezellig als de veemarkt..

..maar wel net zo effectief! Koemarkt.nl is de online marktplaats voor handel in rundvee.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

fendt 512c
Gülle fahren!!!
Johndeeretje
Prachtige foto!
deerefan
@Johndeeretje slijmerd.
+1
Johndeeretje
@deerefan

Ik geef mijn mening, niks slijmerigs aan bij mijn weten.
ricooo12
2weken te vroeg t is nog geen 15 feb. 😛
Mooie foto !
hobbyboer
Quote @ricooo12:
t is nog geen 15 feb
Dit is bouwland 😉
JD3010
@hobbyboer Dan heeft het al helemaal geen zin om nu al mest terijden.
ricooo12
@hobbyboer bouwland is toch ook vanaf de 15e
CaseSound
@ricooo12

bouwland is vanaf 1 feb
CaseSound
@JD3010

Heeft wel degelijk nut het is net wat je erop wilt gaan zetten! wij zijn van plan dit jaar 1.5 hectare challenger en 0,8 hectare bintjes te zetten maar het advies is als het weer en het land het toelaat in feb al te bemesten.
JD3010
@CaseSound En wanneer ga je dan poten? over 8 weken?
CaseSound
@JD3010

Durf ik zo 1 2 3 niet te zeggen.
maar zijn wel vroege aardappels en we willen ze graag in de maat 40/55. (wel consumptie)
JD3010
@CaseSound Challenger ken ik niet, maar bintje is geen vroege. Maar waarom nu al mest rijden en niet voor het poten?
CaseSound
@JD3010

Het is lichte grond, dus het moet nog ge ploegt worden. dus mooi voor het ploegen injecteren daarna ploegen en dan als ut er na is poten. challenger is een ras dat alleen lamb weston veel gebruikt.
FerreV
In Nederland mag er vanaf 1 februari op bouwland gereden worden en vanaf de 15de op grasland.
Belgie alles vanaf de 16de.
Boerenjongen16
@CaseSound Challenger en Bintje zijn helemaal geen vroege aardappels en sinds wanneer teelt de firma de Regt aardappels? Volgens mij alleen maar mais en gras...

En nu bemesten is alleen maar om te zorgen dat de kelders een eind leger zijn... heeft nu geen enkele waarde. Is nog iets te koud en te nat om een echte boost te geven aan gewassen.

@JD3010 Challenger is de 'sort of' nieuwe variant van Bintje, kan beter tegen ziekte, geeft meer kilo's en zijn erg in trek bij de frietindustrie/ handelaars. Smaak etc zou exact hetzelfde moeten zijn, maar echte proever gaat toch voor een Bintje.
CaseSound
@Boerenjongen16

Boerenjongen wie ben jij om te zeggen dat wij dat niet doen? wie zegt dat ik over de regt praat? wie zegt dat ik nog bij de regt werk? wie zegt dat je hem niet als vroege aardappel zou kunnen telen? wie zegt dat jij weet wat ons opgelegd is om als doel te behalen? als jij even goed leest meneer boerenjongen gaat hem om de maat 40-55. dus zal je ze vroeger oogsten als normaal. en wie zegt dat mest nu alleen word uitgereden wegens overschot? werk jij bij lampwaston of czav of dergelijke als teelt begeleider? nee en nee dus wie zegt als hun zeggen nu rijden dat je nog paar maanden gaat wachten?
SJB533
Quote @FerreV:
vanaf de 15de op grasland.
16! Tot en met de 15e mag je niets met drijfmest op grasland (zand en löss!
FerreV
@SJB533
Klopt, foutje van mij.
Boerenjongen16
@CaseSound Je grote waffel is er nog steeds niet af merk ik. En ik zeg dat je nog steeds bij de Regt zit.

Als je toch de betreffende maat wilt hebben, met ik neem aan zoveel mogelijk tonnage. Dan is het niet slim om in het vroeg te gaan liggen rotzooien als het koud is, maar te beginnen wanneer de grond op temperatuur komt. Waardoor je dan ook meer aardappels per poter krijgt en de groei beter in de gaten kan houden. En dit weten heel veel aardappeltelers, hoef je niet te werken bij de CZAV etc.
CaseSound
@Boerenjongen16

en dat betreft ben jij geen aardappel teler maar een fotograaf dus jou betreffende logica is geen ervaring. daarnaast kan je met de betreffende afnemer proeven ect houden waardoor dat wel is.

Daarnaast beste trekkertrekker, jullie heb een grote waffel en maken beloftes niet na, als je nu gaat zeggen dat ik onzin lul kan ik wel wat personen erbij gaan betrekken, over jullie slechte zaken.
erik9831
@Boerenjongen16 en @CaseSound

tot 10 tellen en .... ja en wat nu, rustig zijn, zen, relax 😄 geen ruzie ... Alleen moet ik spijtig genoeg aan de kant staan van CaseSound, omdat hij ergens wel een punt heeft over zijn privéleven. Hoort hier eigenlijk niet thuis als hij dat zelf niet wilt. Ik zou het persoonlijk ook niet leuk vinden moest iemand hier van mij informatie plaatsen. Blijft altijd je eigen keuze om zelf te vertellen wat je wilt. Waar iemand werkt of niet werkt, maakt mij op zich niet uit, zolang hij hier maar een passie toont voor tractors ... Want het noemt hier nog altijd tractorfan en niet 'hoemaakikruziefan' ...

Voor de rest zou ik zeggen, het ging over mest, niet over iemand zijn doen en laten ... Het ging hier ook over de foto, bekijk hem goed en geniet er van. 😄
Boerenjongen16
@erik9831 Was ook mijn punt niet om ruzie te maken, alleen de tegen reactie vond ik alleen nog aanvallend overkomen, vandaar. En iets privé plaats ik niet in mijn ogen, of doel je op dat van de Regt? Daar hoef je alleen maar voor in zijn profiel foto's te kijken, dan zie je dat hij er werkt...

Ben ook inmiddels doormiddel van een PB verder gegaan, omdat beste CaseSound graag leugens de wereld in verspreid en ik dit niet graag in het openbaar heb.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet Hydro Trike XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!