Vandaag een reportage gemaakt van het bult mengen in Siegerswoude door loonbedrijf Ronald Bos en Loonbedrijf Us Bilang. Kuil van eerste snee, tweede snee en mais 2013 werd gemengd en opnieuw ingekuild

Strautmann Verti-Mix double 2000

ronaldclaas
Vandaag een reportage gemaakt van het bult mengen in Siegerswoude door loonbedrijf Ronald Bos en Loonbedrijf Us Bilang. Kuil van eerste snee, tweede snee en mais 2013 werd gemengd en opnieuw ingekuild.

Klik hier voor meer

Reacties

dx11
Waarom niet meteen een lasagnekuil gemaakt? Veel goedkoper en minder arbeidsintensief als dit, en je behoud je suikers ed.
ten bosse
@ronaldclaas
[dx11]

alles in 1 kuil lijk mij niet echt handig. wij voeren (uit verschillende kuilen) verschillende rantsoenen en met een andere samenstelling (zogende koeien, afmest, jongvee,..) hoe doen deze landbouwer dit dan?
JD 6210r
@ronaldclaas warom laad jij een self rijder met een shovel
anonimi1
@ten bosse het is misschien niet het beste maar de meeste boeren voeren 3e + 4e snede aan jongvee en droogvee. en als je niet genoeg voersnelheid hebt om 2 kuilen los te leggen is dit een goede oplossing, en het bespaart tijd na mijn mening. je bent 1 a 2 dagen druk met opnieuw inkuilen maar die tijd heb je zo weer terug denk ik. en piekmomenten vang je zo mooi op omdat je niet zo lang bezig bent met voeren.
ten bosse
@anonimi1 oke arbeidsbesparing maar ons jongvee( tis wel vleesvee) krijgt ook mais en wij kuilen ons gras in 2 kuilen allemaal1 snedes( gras voor mais, weides, hooiland) 2de en 3de kuil hebben we niet (= maaien we 1 keer als hooi) en ''vierde'' kuil gaat in pakken hierdoor hebben we 2 kuilen openliggen tegelijk 1 gras en 1 mais zowel zomers als in de winter

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Verti-Mix double 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!