In 1984 werd in het West-Vlaamse Pittem (B) in de kleigroeve van steenbakkerij Ampe een éénmalige tractorpulling wedstrijd georganiseerd door het bedrijf Deverol. Veel Belgische loonwerkers, landbou

Landini 12500

MMaarten
In 1984 werd in het West-Vlaamse Pittem (B) in de kleigroeve van steenbakkerij Ampe een éénmalige tractorpulling wedstrijd georganiseerd door het bedrijf Deverol.

Veel Belgische loonwerkers, landbouwers en liefhebbers zullen de over bekende sticker van Deverol wel al eens op één of andere tractor hebben zien hangen. Het was één van de manieren om reclame te maken in die tijd. Deverol was niet verlegen om een stunt en in 1984 organiseerde men dus een trekkertrek wedstrijd, waar enkel en alleen uitgenodigde tractoren mochten deelnemen. De deelnemers werden door Deverol zelf uitgenodigd en waren klanten van de firma.
Er waren maar liefst 17 merken aanwezig, waarvan telkens twee type's voor twee klasse's. Een 4 ton klasse tot 85 pk en 7 ton klasse die tot 150 pk ging. Zo kon men ook eens zien welke trekker de beste was op de tractorpulling baan!
Onder andere deze Landini 12500 van loonbedrijf Matthys uit Ursel waagde zijn kans aan de sleepwagen van de stille genieter.

Dankzij de toenmalige eigenaar en stichter van het bedrijf, Luc Demarez konden we een prachtige film van die tractorpulling digitaliseren en deze staat dit weekend centraal op deoudedoos.be/
Bijna 1 volledig uur tractorpulling plezier van bijna 30 jaar geleden is daar te bekijken.
Geniet gerust van dit stukje erfgoed!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 12500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!