Foto van een Krone Titan, bezig met gras inkuilen. Mooi volgeladen.. Geplaatst door trean op 31-05-2014 om 21:18:10, met 23 reacties.

Krone Titan

448 foto's van @trean

Foto van een Krone Titan, bezig met gras inkuilen. Mooi volgeladen.

Reacties

tone29
Hele mooie wagen, bevalt goed he? Wij hebben er ook 1 maar wel iets groter
tone29
Hoelang heb je hem al?
1046
Fijne wagens
trean
@tone29 wij hebben hem in 2008 gekocht bouwjaar rond 1993, is van een loonbedrijf geweest die hadden er regelmatig een mf 6290 voor staan. Wij hebben er eerst een Deutz Fahr dx 4.46 van 85 pk voor gehad en dat ging mooi, Deze mf 6180 is eigenlijk te groot al meerdere dingen in aandrijving stuk gehad. De grote ketting, lager van as van aftakas naar kettingtandwiel en de tandwielkast aan het eind van de aftakas is ook al kapot gegaan. De wagen is versleten wij hebben in 2009 de pickup al 2 laten reviseren. Verder bevalt hij wel goed. Gaat ook mooi met 8 wielen eronder, kan je altijd over het land komen. Hebben jullie een GL all in 48 dan?
mdoornekamp
Is deze met vaste rotor of gestuurde 6 balks rotor. Wij hebben 2 gehad met vaste rotor. Nu nog 1 soms in gebruik. Wij hadden ook precies dezelfde problemen als jij. Wagens hebben veel capaciteit maar zijn daar eigenlijk net te licht voor gebouwd. Steeds goed onderhouden en controleren om de problemen voor te zijn is de beste manier. Wij rijden er nu met jd 6810 voor. Is ook sterk zat.
mdoornekamp
Titan R48 tweeling 😄
trean
@mdoornekamp dit is er een met balken. We smeren hem elke keer als we hem een dag hebben gebruikt als we tijd hebben. Dan kijk je gelijk alles even na, maar als iets versleten dan wil mijn vader doorrijden tot het stuk gaat. Dat er wat kapot gaat heb je met elke machine van deze leeftijd die intensief gebruikt is. We zijn ook wel aan het kijken naar een andere opraapwagen en we willen geen schuitenmaker, maar eerst moet er een andere trekker komen in plaats van de mf en dan een andere wagen en kuilverdeler.
mdoornekamp
@trean Een oude schuitemaker vraagt ook erg veel ( duur) onderhoud. Bovendien heb je dan een zwaardere trekker nodig. Krone Strautmaann en pottinger zijn de beste wagens. Kun je bovendien later ook weer goed inruilen.

Bevalt de wokkel verdeler niet dan? Vroeger was het hier allemaal veenhuis. Nu stapt men veel over op holaras
tone29
met 85-100 pk ervoor gaat dit ook prima. Vorigjaar ook de rotor eruit gehad. Was een hoop werk en niet goedkoop. Laait prima. Hiervoor hadden we een schuitemaker 100 s. Dat was waardeloos. Hier nog weinig mee gehad. X een band lek
trean
@mdoornekamp daarom willen wij ook GEEN schuitenmaker en de wokkel bevalt wel maar hij is smal , laag en star dus moeten we er te vaak over om het goed te verdelen. In de sleufsilo minimaal 3 keer, 1e keer middendoor 2e keer langs de muur om het goed tegen de muur te werken en dan nog de andere rug vlak maken. Deze wagen is goed bij te houden maar als de Loonwerker komt dan loop je het niet voor. Ik werk ook bij een loonbedrijf en daar rij ik meestal met een schuitenmaker en ik heb een keer even verdeelt met een bredere reck die je scheef kan zetten en dan heb je de kuil veel sneller vlak. Dus zoiets moeten wij ook hebben als we een andere wagen kopen. Deze verdeler hebben wij gekocht voor vers gras in de stal te verdelen met een schuif onder de verdeler. Eerst verdeelden wij met een bos grasbak, die hebben wij nog maar hebben hem nog 1 keer gebruikt toen we de verdeler al hadden. Maar met de verdeler gaat sneller en je bent minder moe na een dag kuil vastrijden.
mdoornekamp
@trean Met de holaras Viking in de sleuf silo in 1 keer vlak als het moet. Voor het net soms 2 keer
trean
@mdoornekamp dat lukt ook wel met een grotere reck verdeler, maar niet met het kleinste formaat dat wij hebben.
newholland6640
@trean

Als de trekker te groot is moet je met verstand laden. Lijkt me niet goed dat je door te grote trekker zoveel kapot trekt..
trean
@newholland6640 dit is allemaal door slijtage, en als de trekker nooit smoort voor de wagen is het lastig inschatten wat te zwaar is.
tone29
@trean voor onze titan staat ook maar 85 pk. dat is genoeg. vorig jaar de opraapwagen na laten kijken en een hoop aan vervangen. nu smoort de trekker ipv. de opraapwagen.
trean
@tone29 ik hoop dat het nu een paar jaar goed gaat. 125 pk is gewoon te veel. We kunnen de agrotron van 105 pk er ook voor zetten maar verdelen met de mf is waardeloos. Messen iets scherper houden en iets droger inkuilen scheelt ook een eind. Hebben nu 100 hectare gedaan zonder de messen te slijpen.
newholland6640
@trean

Lastig maar niet onmogelijk.
tone29
@trean waarom geen messen slijpen? En waarom kan dat verdelen niet met de Mf?
trean
@tone29 ik heb ivm hbo studie even geen tijd om ze te slijpen, als ik wel tijd heb is er geen trekker beschikbaar om de messen hydraulisch te ontgrendelen. En mijn vader en broer vinden het nog niet nodig. De mf heeft een trage omkeer en een storingsgevoelige hef wat irritant gaat worden met verdelen. De agrotron is met de voorlader zwaarder en dan rijdt je de kuil beter vast. Dan kan ik tussendoor ook nog even de voermengwagen vullen.
tone29
@trean wanneer ik de wagen weg zet ontgrendel ik ze altijd al. Okee, duidelijk. Werkt gewoon echt niet makkelijk met de Mf. Oprapen gaat wel goed verder toch?
newholland6640
Geen messen slijpen? Das wel t domste wat je kunt doen. Scherpe messen heeft de boel veel minder van te lijden.. Maarja. Als je geen eigen baas bent..
trean
@tone29 oprapen gaat wel goed opzicht is 3 keer per jaar slijpen van messen genoeg. Als je ongeveer 200 hectare per jaar wegrijd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Titan ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!